Mainos

Tuhannet todistivat makasiinin tuhoa

Tuhannet helsinkiläiset ja sadat hämmentyneet turistit todistivat paikan päällä VR:n makasiinien dramaattista loppua.

Valtaisana roihunnut VR:n makasiinien palo ei yleisössä herättänyt hallitsemattomia tunnekuohuja. Kansan reaktioista ei kuvastunut kansallisaarteen tuho, vaan paloa katseltiin kauniissa illassa pikemminkin kuin jättiläismäistä juhannuskokkoa. Tunnelma oli kaikesta huolimatta rauhallinen.

Paloa seuraava yleisö tuntui olevan yhtä mieltä siitä, että tuli ei ollut päässyt irti vahingossa. Helsinkiläinen Kim Pihl on ollut makasiinien säilyttämisen kannalla. Hän piti polttamista järkyttävänä mutta Helsingin suurimmat ongelmat ovat Pihlin mukaan silti muualla, nimittäin kaupunginvaltuustossa.

- Kaikki, jotka valtuustossa tekevät päätöksiä, ovat tuhonneet Helsinkiä enemmän kuin ryssät pommituksillaan. Makasiinit olisi pitänyt rempata, Pihl sanoi loimua katsellessaan.

Myöskään Espoossa asuvilta Mervi Peltorannalta ja Johanna Sunilta ei löytynyt ymmärrystä polttajille, vaikka makasiineihin heillä ei mitään tunnesiteitä olekaan.

- Aina turhaa tämä polttaminen. Mitä tällä halutaan sanoa?

Toisenlaisiakin kommentteja kuultiin.

- Siitä saivat koppalakit kun rupesivat nuorisoa vähättelemään, hymähti eräs varhaiskeski-ikäinen mies.

Helsinkiläinen Ursula Borg oli ystävänsä kanssa läheisellä terassilla kun palo syttyi. Borg olisi ollut rakennusten suojelemisen kannalla.

- Mutta jos ne olisi pitänyt purkaa kuitenkin niin antaa mennä vain.

Monet pohtivat myös sitä, olivatko äkillisestä syttymisestä vastuussa makasiinien vastustajat vai "suojelijat". Samalla kuin aiheesta väiteltiin, näyttävää paloa ikuistettiin digi- ja kännykkäkameroilla.

- No, kai tämä on jonkinlaisen uuden ajan alku, tiivisti tuntonsa helsinkiläinen nainen auringon painuessa savuverhon takana Linnanmäen vesitornin taakse.

Silminnäkijät kuvasivat makasiineilla hieman ennen paloa

21-vuotias Tuula Ylikorpi oli valokuvaamassa vappuaaton mellakan jälkiä VR:n makasiineilla harrastusmielessä.

-Haistoimme palaneen käryä puoli seitsemän maissa, mutta luulimme sen johtuvan sisäpihalle olleista roskista. Siellä oli muitakin epämiellyttäviä hajuja.

-Rakennuksessa oli kaksi raivausmiestä, jotka veivät roskia pihalle. Siihen aikaan makasiineilla ei juuri näkynyt ketään, mutta näimme tummatukkaisen pitkähiuksisen miehen, jolla oli valkoiset hanskat.

Ylikorpi ystävineen kiertelivät kuvaamassa kello 18-19 välillä, mutta he viettivät suurimman osan ajasta makasiinien myöhemmin tulelta säästyneessä osassa.

Ylikorpi on kertonut tietonsa myös poliisille.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.