Tuhannet kreikkalaiset osoittivat mieltään homoliittoja vastaan

Kreikan pääkaupungissa Ateenassa tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään mies- ja naisparien avioliittoja ja sateenkaariparien adoptio-oikeutta vastaan. 

Ortodoksiryhmien järjestämään protestiin Ateenan Syntagma-aukiolla osallistui arvioiden mukaan nelisen tuhatta ihmistä. Mielenosoittajat heiluttivat muun muassa Kreikan lippuja ja ristejä.

Mielenosoituksessa oli paikalla muun muassa ortodoksipappeja ja äärioikeistopuolue Nikin johtaja Dimitris Natsios.

Pääministeri Kyriakos Mitsotakis on ajanut uudistuksia, jotka jakavat voimakkaasti mielipiteitä Kreikassa ja joilla on vastustajia myös hänen omassa Uusi demokratia -puolueessaan. Uudistukset sisältävän lakipaketin odotetaan kuitenkin menevän parlamentissa läpi muun muassa oppositiossa olevan vasemmistopuolue Syrizan avulla.

Sateenkaariparit ovat voineet rekisteröidä parisuhteensa Kreikassa vuodesta 2015 lähtien. Parien lasten vanhemmaksi on kuitenkin merkitty vain lapsen biologinen vanhempi, mikä on jättänyt toisen vanhemmista juridiseen limboon.

Mitsotakisin mukaan sijaissynnyttäjän käyttö sateenkaariperheissä säilyy vastenkin laittomana Kreikassa.

Mielipidetiedusteluiden mukaan valtaosa kreikkalaisista kannattaa mies- ja naisparien avioliittoja, mutta vastustaa niiden oikeutta käyttää sijaissynnyttäjää.

Lue myös:

    Uusimmat