Trumpin tukijana tunnettu Boris Johnson tuomitsi täysin presidentin toimet

Katso videolta: Tältä näyttää Donald Trumpin kohutiedote Washingtonin tapahtumista 0:48
Lue murskatun Tumpin kohutiedote sanasta sanaan: "Make America Great Again!"

Yhdysvaltojen väistyvä presidentti Donald Trump on ollut täysin väärässä kannustaessaan ihmisiä ryntäämään kongressitaloon, sanoi Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotustilaisuudessaan torstaina.

– Koko elämäni ajan Yhdysvallat on merkinnyt erittäin tärkeitä asioita: vapautta ja demokratiaa. Mitä tulee siihen, että hän (Trump) rohkaisi ihmisiä valtaamaan Capitolin, ja siihen, että hän presidenttinä on toistuvasti heittänyt epäilyksen varjon vapaiden ja rehellisen vaalien ylle, hän oli täysin väärässä, Johnson sanoi.

–  Tämän lisäksi tuomitsen varauksettomasti sen, että ihmisiä rohkaistaan käyttäytymään niin häpeällisellä tavalla kuin mitä he Capitolilla tekivät, pääministeri jatkoi.

Johnson myös onnitteli Joe Bidenia presidenttiyden varmistamisesta. Kaksikon välit eivät ole olleet lämpimät, ja Biden on kutsunut Johnsonia Trumpin "fyysiseksi ja henkiseksi klooniksi".

Yhdysvaltain kongressi vahvisti paikallista aikaa torstaiaamuyölle venyneessä maratonistunnossaan Bidenin olevan seuraava presidentti.

Lue myös:

    Uusimmat