Mainos

Trumpin suosio laskenut alimmilleen – enää 32 prosenttia presidentin kannalla

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin suosio on laskenut 32 prosenttiin, kertoo Pew Research Centerin tekemä kansallinen mielipidemittaus.

Trumpin kannattajia on nyt vähemmän kuin koskaan aikaisemmin. Presidentin kannatus on laskenut kuluneen vuoden aikana, mutta lasku on tasaantunut loppuvuodesta.

Mielipidemittauksen mukaan 59 prosenttia yhdysvaltalaisista uskoo, että Trumpin kampanjaväen ja Venäjän välillä oli "varmasti tai todennäköisesti" sopimattomia yhteyksiä presidentinvaalikampanjan aikana.

Mielipide Trumpin mahdollisista Venäjä-kytköksistä on yhteydessä vastaajan puoluekantaan. Vain joka neljäs republikaanien kannattaja pitää todennäköisenä, että Trumpin henkilöstöllä on ollut sopimattomia yhteyksiä Venäjälle. Demokraateista neljä viidestä uskoo näihin väitteisiin.

Suurin osa kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että erityisneuvonantaja Robert Mueller tekee oikeudenmukaisen tutkinnan asiasta.

Kysely tehtiin 29. lokakuuta - 4. joulukuuta ja siihen osallistui 1503 amerikkalaista aikuista. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,9 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.