Kirjaväite: Trumpin ex-juristi Giuliani joi runsaasti masentuneena Trumpin kotona ja ramppasi tunnelia pitkin Mar-a-Lagossa

New Yorkin entisestä pormestarista Rudy Giulianista ollaan julkaisemassa paljastuskirja. Giuliani on toiminut aiemmin myös Donald Trumpin juristina.

Teos ei anna Giulianin menneisyydestä aivan ruusuista kuvaa. 

Kirja väittää Giulianin olleen esimerkiksi masentunut ja käyttäneen runsaasti alkoholia, kun hän oli epäonnistunut vuoden 2008 presidentinvaalien republikaanipuolueen esivaaleissa.

Kirjan mukaan Giuliani kävi noihin aikoihin Trumpin kartanorakennus Mar-a-Lagossa. Nämä visiitit olivat kuitenkin salaisia, sillä Giuliani oli käyttänyt maanalaista tunnelia, joka johtaa kartanoon. 

Väitteet ilmenevät pian julkaistavasta kirjasta Giuliani: The Rise and Tragic Fall of America's Mayor. Kirjan on kirjoittanut toimittaja Andrew Kirtzman ja sitä varten on haastateltu esimerkiksi Giulianin kolmatta ex-vaimoa Judith Giuliania.

Asiasta on uutisoinut muun muassa Business Insider.

"Donald piti salaisuutemme"

Giuliani vaipui hänen ex-vaimonsa mukaan masennukseen, kun hän epäonnistui tavoitteessaan päästä Yhdysvaltojen presidentiksi. Vaimo sanoi tunnistaneensa miehensä sairauden, koska hän on työskennellyt aiemmin sairaanhoitajana.

Judith Giuliani myös kuvailee miehensä liiallista juomista tapana "vaimentaa tuskaa". Rudy Giuliani on itse kiistänyt toistuvasti, että hänellä olisi alkoholiongelma.

Trump antoi Giulianien yöpyä lähellä Mar-A-Lagon kartanoa noina vaikeina aikoina. Giulianit siirtyivät uuteen tukikohtaansa aiemmin mainittua maanalaista tunnelia pitkin, jotta he saivat olla tiedotusvälineiltä rauhassa.

– Muutimme Mar-a-Lagoon ja Donald piti salaisuutemme, Judith Giuliani sanoo kirjassa. 

Mar-a-Lago on ollut otsikoissa sen jälkeen, kun FBI teki tässä kuussa ratsian kiinteistöön ja takavarikoi yli 300 turvaluokiteltua asiakirjaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja