Trump yrittää oikeusteitse jarruttaa FBI:n takavarikoimien asiakirjojen käsittelyä

Säilyttikö Trump ydinasetietoja kartanonsa vierailijoiden nähtävillä? Tätä kaikkea FBI takavarikoi Trumpin kartanosta 7:42
Säilyttikö Trump ydinasetietoja kartanonsa vierailijoiden nähtävillä? Tätä kaikkea FBI takavarikoi Trumpin kartanosta.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump yrittää oikeusteitse jarruttaa oikeusministeriön tutkintaa presidentin kartanolta takavarikoiduista salaisista asiakirjoista.

Asiasta uutisoivat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja Guardian-lehti.

Trump haluaa, että takavarikoitujen materiaalien käsittely keskeytetään siksi aikaa, että riippumaton asianajaja voi käydä asiakirjat läpi.

Uutiskanava CNN:n mukaan Trump näkee, että hänen perustuslaillisia oikeuksiaan on loukattu ja että takavarikoidun materiaalin joukossa on luottamuksellista tietoa.

BBC kirjoittaa, että special master -tittelillä kulkeva ulkopuolinen asianajaja nimetään useimmiten rikoskäsittelyihin, joissa epäillään, että osa todisteista voi olla suojattuja niin, että niitä ei voisi käyttää oikeudessa.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI teki aiemmin tässä kuussa kotietsinnän Trumpin floridalaiseen kartanoon. CNN:n mukaan kanne on Trumpin tiimin ensimmäinen kotietsinnän jälkeen.

Epäilys vakoilulain rikkomisesta

FBI:n tekemä kotietsintä perustui osin epäilyihin arkaluontoisten puolustusasiakirjojen laittomasta säilyttämisestä.

Etsinnän jälkeen julkaistusta luvasta ja siihen liittyvästä materiaalista kävi ilmi, että kyseisten asiakirjojen mahdollinen laiton säilyttäminen rikkoo Yhdysvaltain vakoiluun liittyvää lainsäädäntöä.

Etsintä liittyi myös kahden muun lain rikkomisepäilyyn.

Presidentti vei vaalitappionsa jälkeen asiakirjoja floridalaiseen Mar-a-Lago-kartanoonsa.

Lue myös:

    Uusimmat