Mainos

Trumpin entinen strategiapäällikkö liehitteli Ranskan populisteja – "antakaa heidän kutsua teitä rasisteiksi"

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ex-strategiapäällikkö Steve Bannon kehotti viikonloppuna Ranskan kansallisen rintaman jäseniä "kantamaan rasistin leimaa kunnialla", vieraillessaan oikeistolaisen populistipuolueen kokouksessa.

Bannon kertoi puolueväelle, että ranskalaispuolueen jäsenten tulisi suhtautua kohtaamiinsa rasistisyytöksiin ylpeydellä.

– Antakaa heidän kutsua teitä rasisteiksi, muukalaisvastaisiksi ja nativisteiksi. Kantakaa näitä asioita ylpeydellä, Bannon lausui.

Bannon kertoi oppineensa matkoillaan eri puolilla maailmaa, että ”historia on meidän puolellamme”, viitaten kansallismielisten ja populististen liikkeiden ja puolueiden agendaan. Bannon sanoi puolueväelle, ettei globalisaation kannattaminen tuo maailmaan vapautta.

Bannonin tie Valkoisessa talossa päättyi viime kesänä, minkä jälkeen hänen suhteensa presidentti Donald Trumpiin on ollut viileä. Välirikon taustalla oli Trumpin presidenttikaudesta kertova paljastuskirja. Sittemmin Bannonin tiet erkanivat myös "vaihtoehtomedia" Breitbart-sivuston kanssa.

Uusi nimi, vanhat kujeet?

Kansallisen rintaman johtaja Marine Le Pen esitti kokousviikonlopun aikana, että puolueelle tulisi antaa uusi nimi. Hän ehdotti puolueen nimeämistä Rassemblement Nationaliksi, mikä tarkoittaa vapaasti suomennettuna kansallista liittoa, liittoumaa tai kokoomusta.

Nimenvaihdoksella Le Pen haluaa puolueelle uuden alun ja brändin muun muassa presidentinvaaleissa koetun tappion vuoksi. Nimenvaihdoksen uskotaan menevän jäsenäänestyksellä läpi niukalla enemmistöllä. Erityisesti puolueen niin kutsuttu vanha kaarti suhtautuu ajatukseen penseästi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.