Mainos

Trumpin asianajajan kommentti ihmetyttää – "Totuus ei ole totuus"

3:58

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin asianajaja Rudy Giulianin televisioesiintyminen yhdysvaltalaisen NBCNews-uutiskanavan haastattelussa on herättänyt laajalti ihmetystä. 

Yllä olevalta videolta voit katsoa uutisjutun siitä, kuinka Trump vakuuttelee, että Venäjä ei enää yritä vaikuttaa Yhdysvaltain asioihin. 

Aiemmin Trumpin kabinetissa faktat eivät ole olleet faktoja, ja nyt totuus ei ole enää totuus.

– Totuus ei ole totuus.

Näillä sanoilla Yhdysvaltain presidentin asianajaja Rudy Giuliani vastasi NBCNews-kanavan haastattelussa kysymykseen, pitäisikö Trumpin todistaa Venäjä-tutkinnan yhteydessä. Voit katsoa englanninkielisen haastattelun tästä linkistä

Presidentin asianajajan mukaan Trumpin vastaukset voitaisiin Venäjä-tutkinnassa tulkita vääränä valana. Tällaiseen tilanteeseen Giuliani ei presidenttiä halua. Näkökantaansa Giuliani perusteli tv-haastattelussa sillä, että kyseessä olisi "jonkun näkemys totuudesta". 

Ihmetystä useissa eri viestimissä

Giulianin kommentti on ihmetyttänyt erityisesti yhdysvaltalaismedioissa. Esimerkiksi The New York Times ja CNN ovat uutistoineet muiden muassa aiheesta. 

Toissapäivänä Giuliani jakoi viestipalvelu Twitterissä tviitin, jossa myös New Yorkin pormestarina alussa toiminut Giuliani puolustaa ponnekkaasti presidenttiä. 

Tviitissä Giuliani muun muassa sanoo, että Trumpilla ei ole ollut mitään tekemistä venäläisten kanssa, ja että Trump ei ole yrittänyt vaikeuttaa erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtamaa tutkintaa Venäjän sekaantumisesta syksyn 2016 presidentinvaaleissa. 

Giulianin tviitti ei jäänyt huomaamatta myöskään entiseltä Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun johtajalta James Comeylta

Comey kirjoittaa tviitissä muun muassa, että totuuden asema on tärkeä. 

Kryptistä kieltä jo aiemmin

Trump on toistuvasti hyökännyt valtamediaa vastaan ja kutsunut lukuisia juttuja valeuutisiksi (fake news). Presidentti on myös nimittänyt toimittajia "kansan vihollisiksi". 

CNN muistuttaa, että kyseessä ei ole ainoa kerta viime päivinä, kun Giuliani on käyttänyt kryptisiä sanakäänteitä. Viime viikon tiistaina CNN:n Cuomo Prime Time -ohjelmassa kuvaili faktojen roolia sanonnalla, että "kauneus on katsojan silmässä".  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja