Mainos

Trump varoittaa FBI:n tutkijoita liiketoimiensa penkomisesta

3:22

Yhdysvalloissa liittovaltion tutkijat selvittävät presidentti Donald Trumpin ja hänen lähipiirinsä taloussuhteita Venäjän kanssa. Asiasta kertoo uutiskanava CNN.

Yhdysvaltalaismedian mukaan liittovaltion poliisin FBI:n Venäjä-tutkintaa johtava erikoissyyttäjä Robert Mueller käyttää tutkinnassa suurta valamiehistöä.

CNN kertoo lisäksi, että tutkijat perehtyvät nyt myös presidentti Donald Trumpin ja hänen lähipiirinsä taloussuhteisiin Venäjän kanssa.

Trump on varoittanut lehtihaastattelussa, että hänen liiketoimintansa on raja, jota tutkijoiden ei pitäisi ylittää.

Muellerin päätös käyttää suurta valamiehistöä on CNN:n mukaan tutkinnassa uusi askel. Hän käyttää suurta valamiehistöä tutkinnassa, joka koskee presidentin pojan Donald Trump Jr:n ja venäläisasianajajan viimevuotista tapaamista.

Valamiehistö etsii asiakirjoja ja todistuksia ihmisiltä, jotka liittyvät tapaamiseen.

Senaattorit pelkäävät uutta erotusilmoitusta Trumpilta

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että tutkinnassa on mukana nyt muun muassa Trumpin tekemiä kiinteistökauppoja venäläisten kanssa.

– Lisäksi tutkitaan Trumpin Moskovassa muutama vuosi sitten järjestämiä kauneuskilpailuita. Tutkinnassa halutaan selvittää se, onko kaupoissa tai kisoissa ollut jotain hämärää, jolla venäläiset voisivat kiristää Yhdysvaltain istuvaa presidenttiä tai hänen lähipiiriään. Trump on itse varoittanut Muelleriä sekaantumasta hänen liiketoimiinsa.

Yhdysvalloissa pelätään nyt uutta eroilmoitusta Trumpilta.

– Sitä täällä pelätään yli puoluerajojen. Sekä demokraatti- että republikaanipuolueiden senaattorit ovat kuitenkin jo kertoneet, että he ovat valmiita säätämään uudenlaisen lain, joka vaikeuttaisi presidentin mahdollisuuksia irtisanoa tutkinnanjohtaja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.