Trump väitti FBI:n lavastaneen todistusaineistoa Mar-a-Lagon ratsiassa ja vihjaili tulevasta: "Vastareaktio, jollaista kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt"

3:42
Näin Trump puhui lauantaina kannattajilleen ja kuvaili kartanonsa ratsiaa: "Se on häpeä, jollaista maamme ei ehkä koskaan ennen ole nähnyt"

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump puhui jälleen uhmakkaasti kannattajilleen, ja toisti väitteensä siitä, että FBI lavasti todistusaineistoa ratsiassa hänen kartanoonsa Mar-a-Lagoon.

Trump puhui lauantaina tuhansille kannattajilleen Wilkes-Barressa, Pennsylvaniassa. Hän syytti "radikaalivasemmistoa" ja nykyistä presidenttiä Joe Bidenia FBI:n ja oikeusministeriön valjastamisesta poliittiseen hyökkäykseen.

– FBI:sta ja oikeusministeriöstä on tullut julmia hirviöitä, joita hallitsevat radikaalit vasemmistoroistot, lakimiehet ja media, jotka kertovat heille, mitä ja milloin tulee tehdä, Trump sanoi ja osoitteli paikalla olevia televisiokameroita.

Trump kuvaili, miten FBI:n agentit olivat ratsanneet hänen vaimonsa Melanian ja 16-vuotiaan poikansa Barronin tavaroita.

Syytti FBI:ta todisteiden lavastamisesta

Hän myös syytti jälleen FBI:ta todisteiden lavastamisesta. Trumpin mukaan ratsialla yritetään harhauttaa ihmisiä ja viemään huomio toisaalle Bidenin epäonnistumisista.

Trumpin kartanosta Mar-a-Lagosta takavarikoitiin viime kuussa satoja valtion asiakirjoja, jotka oli luokiteltu salaisiksi. Entisellä presidentillä ei ole oikeutta säilyttää tällaisia asiakirjoja.

Oikeusministeriö julkaisi muutama päivä sitten kuvan, jossa näkyy kartanosta takavarikoituja, salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja.

– Nyt nämä täsmälleen samat ihmiset lähettävät FBI:n hyökkäämään isoimman poliittisen kilpailijansa kotiin. Se on häpeä, jollaista maamme ei ehkä koskaan ennen ole nähnyt, Trump sanoi.

– He puhuvat asiakirjoista, joita ei ole säilytetty kunnolla. He menevät sisään ja ottavat asiakirjoja, kaatavat ne lattialle, järjestävät valokuvauksen ja teeskentelevät, että minä olisin tehnyt sen.

Vihjaili presidenttiehdokkuudella

Lisäksi hän piti itsepintaisesti kiinni väitteestään, että vuoden 2020 presidentinvaalit olivat vilpilliset, ja nykyinen hallinto on päässyt valtaan huijaamalla.

Trump ei ole virallisesti ilmoittanut aikovansa pyrkiä presidentiksi vuoden 2024 vaaleissa, mutta vihjaili jälleen asialla.

– Radikaalidemokraatit yrittävät epätoivoisesti estää minua palaamasta Valkoiseen taloon, jossa he tietävät, että siivoan tämän sotkun taas.

– Mutta vastustajamme ovat laskelmoineet pahasti pieleen, ja tämä törkeä lain väärinkäyttö saa aikaan vastareaktion, jollaista kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja