Mainos

Trump: Pohjois-Koreaa rangaistaan uusilla pakotteilla

Pohjois-Koreaa vastaan asetetaan jälleen uusia pakotteita maan eilen suorittaman ohjuskokeen vuoksi, kertoo Yhdysvaltain presidentin Donald Trump.

Trumpkeskusteli Pohjois-Korean tilanteesta puhelimessa Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa. Uutistoimisto Xinhuan mukaan Kiinan presidentti totesi Trumpille, että rauhan ja vakauden säilyttäminen Aasian koillisosissa sekä Korean niemimaan riisuminen ydinaseista ovat Kiinan keskeiset tavoitteet.

Trump kehotti Kiinaa kasvattamaan painetta Pohjois-Koreaa kohtaan. Kommunistidiktatuuri kertoi eilen testanneensa onnistuneesti uutta mannertenvälistä ballistista ohjusta. Ohjus kohosi jopa 4500 kilometrin korkeuteen.

Trump kommentoi tilannetta myös Twitterissä ja vakuutteli eiliseen tapaansa, että asia "hoidetaan."

Tuorein ohjuskoe tehtiin vain kolme kuukautta ennen talviolympialaisten alkamista Etelä-Koreassa. Pohjois-Korea on perustellut ydinaseohjelmaansa tarpeella suojautua Yhdysvaltojen uhkaa vastaan. 

Yhdysvalloilla on edelleen Etelä-Koreassa yli 28 000 sotilasta. Trump ja Kim Jong Un ovat viime kuukausina haukkuneet toisinaan jatkuvalla syötöllä. Presidentti Trump lisäsi hiljattain Pohjois-Korean takaisin terrorismia tukevien maiden listalle.

Pohjois-Korea kutsui Trumpin päätöstä vakavaksi provokaatioksi. Vielä syyskuussa Trump vihjaili, että Yhdysvalloilla ei olisi muuta vaihtoehtoa kuin tuhota Pohjois-Korea kokonaan, mikäli maa "pakottaisi" Yhdysvallat ja sen liittolaiset puolustautumaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.