Trump nimittämässä uudeksi YK-lähettilääksi Yhdysvaltojen Kanadan-suurlähettilään

Presidentti Donald Trump aikoo nimittää Yhdysvaltain uudeksi YK-lähettilääksi Kelly Knight Craftin, joka työskentelee Yhdysvaltain Kanadan-suurlähettiläänä. Presidentti ilmoitti asiasta Twitterissä.

–  Kelly on tehnyt upeaa työtä edustaessaan kansakuntaamme. Uskon että hänen johdollaan maatamme edustetaan korkeimmalla tasolla, presidentti sanoi.

Yhdysvaltojen lähettiläskuviot menivät uusiksi viikko sitten, kun ulkoministeriön tiedottaja ja Fox-kanavan entinen uutisankkuri Heather Nauert perui tarjouksensa ryhtyä lähettilääksi. Hän perusteli ratkaisua perhesyillä.

Nauertin valinnalla YK-tehtävään oli jo Trumpin siunaus, mutta nimitystä ei koskaan viety senaattiin vahvistettavaksi.

Nauertin nimitys sai jo etukäteen kritiikkiä demokraateilta, koska hänellä ei ole kokemusta diplomatiasta tai neuvotteluista. Moni epäili, kykeneekö hän esimerkiksi käymään neuvotteluja kokeneiden ammattidiplomaattien kanssa.

Tällä hetkellä Yhdysvaltain YK-lähettilään virkaa toimittaa varalähettiläs Jonathan Cohen. Hän nousi virkaan sen jälkeen, kun edellinen lähettiläs Nikki Haley ilmoitti erostaan lokakuussa. Hän ei ole kertonut syytä erolleen.

Trumpin hallinnon ovi on käynyt tiheään hänen valtakautensa aikana. Monet tärkeät ministerit ja viranhaltijat ovat joko eronneet itse tai saaneet potkut.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja