Mainos

Trump ja Putin jakoivat mielipiteet Helsingissä: "He käsittelevät asioita kuin koko maapallo olisi heidän leikkikenttänsä"

6:36

Suomalaiset saapuivat katsomaan Donald Trumpin ja Vladimir Putinin saapumista Presidentinlinnaan sankoin joukoin Esplanadin puistoon. 

VIDEO: Tunnelmaa Esplanadin puistosta presidenttien tapaamisen kynnyksellä

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat toisensa maanantaina 16. heinäkuuta Helsingissä. Tapaaminen järjestettiin Presidentinlinnassa, jossa presidentti Sauli Niinistö tapasi kummankin maan johtajan ennen heidän keskinäistä tapaamistaan. 

Esplanadin puistoon saapui satoja ihmisiä seuraamaan presidenttien saapumista tapaamiseen. MTV.fin haastattelema läsnäolija kertoo tulleensa paikalle, sillä hän pitää itse presidentti Trumpista persoonana. 

– Piristävä poikkeus tässä nykypoliittisessa korrektiusmeiningissä, että joku sanoo asiat suoraan ja herättää tunteita, se on se pääasiallinen motiivi minulla. Miellyttävä ihminen vaikuttaisi olevan. 

Toisen paikallaolijan mukaan kahden presidentin tapaaminen on niin historiallinen ja hieno tilaisuus, ettei sitä voinut jättää väliin. 

– Olen seurannut uutisointia aiheesta niin paljon kuin mahdollista. Eilenkin olin tuolla Kalastajantorpan edessä seuraamassa ja näin siellä kun tuli tämä autosaattue. 

Kaikki tilaisuutta seuranneet eivät olleet kovinkaan toiveikkaita presidenttien tapaamisen suhteen. 

– Eivät ehkä suosikkejani sinällään ole, mutta tärkeitä ihmisiä, joten tämä on kiinnostavaa nähdä.

Vaikka tilaisuus Esplanadin puistossa sujui rauhallisesti, jotkut ihmiset osoittivat selkeästi mieltään presidenttejä vastaan. Muutamilla osanottajilla sen sijaan oli päässään esimerkiksi Trumpin presidentinvaalikampanjasta tunnettuja "Make America great again" -lippalakkeja. 

Paikalla ollut espoolainen Tuula toi mukanaan omat, tiukat viestit kummankin maan presidentille. Hän toivoo, että saisi viestinsä perille kummankin suurvallan johtajalle, sekä heidän kannattajilleen.

– He käsittelevät asioita, niinkuin koko maapallo olisi heidän leikkikenttänsä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.