Mainos

Trump ja Merkel tapaavat tänään – puheissa ilmastoasiat ja kaupankäynti

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump tapaavat tänään.

Valtionjohtajat tapaavat ennen huomenna alkavaa G20-huippukokousta.

Angela Merkel ja Donald Trump kävivät maanantaina puhelinkeskustelun, jossa nousivat esiin muun muassa ilmastoasiat ja kansainvälinen kauppa. Näiden asioiden käsittelyä on määrä jatkaa johtajien tämänpäiväisessä tapaamisessa, Valkoinen talo tiedottaa.

Merkel ja Trump ovat erimielisiä monista asioista, mutta heidän välejään hiertää erityisesti Trumpin päätös vetää Yhdysvallat pois Pariisin ilmastosopimuksesta. Merkel on ilmoittanut, että ilmastosopimus on G20-kokouksen keskeisimpiä aiheita.

– Erimielisyydet ovat ilmiselviä, ja olisi epärehellistä yrittää peitellä niitä. Siihen en ryhdy, Merkel sanoi puheessaan Saksan liittopäiville.

Trumpin esikunta on puolestaan ilmoittanut, että presidentti haluaa auttaa Merkeliä tekemään huippukokouksesta menestyksekkään.
Liittokansleri kuitenkin varoitti jo etukäteen, että kokouksen anti voi erimielisyyksien takia jäädä laihaksi. Kaikkien osallistujamaiden on lopulta hyväksyttävä huippukokouksen päättävä julkilausuma.

– Tiedämme millaisia näkemyksiä Yhdysvalloilla on, emmekä oleta niiden katoavan kaksipäiväisellä Hampurin-matkalla, Merkel sanoi.

G20-huippukokous kokoaa Hampuriin maailman johtavien talousmaiden johtajat. Paikalla ovat Merkelin ja Trumpin lisäksi muun muassa Venäjän presidentti Vladimir Putin, Kiinan presidentti Xi Jinping ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.