Trump ja Kim tapaavat luultavasti tässä kuussa – Yhdysvaltojen erityislähettiläs matkustaa huomenna Pohjois-Koreaan valmistelemaan tapaamista

Donald Trump ja Kim Jong-un tapasivat Singaporessa 1:25
Historiallinen kättely Singaporessa viime vuonna: Yhdysvaltojen presidentti ja Pohjois-Korean johtaja tapasivat ensimmäisen kerran historiassa.

Yhdysvaltain erityislähettiläs matkustaa keskiviikkona Pohjois-Korean Pjongjangiin, kertoo Yhdysvaltain ulkoministeriö.

Erityislähettiläs Stephen Biegunin matkan tarkoituksena on pohjustaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tulevaa huipputapaamista.

Lisäksi osapuolten on tarkoitus viedä eteenpäin maiden suhteiden uudistamista ja Korean niemimaan ydinaseriisuntaa, johon Trump ja Kim ilmoittivat sitoutuvansa edellisessä tapaamisessaan kesäkuussa.

Vietnam todennäköinen tapaamispaikka

Trumpin ja Kimin seuraavan tapaamisen paikkaa ja aikaa ei ole vielä julkistettu, vaikka asiasta on Trumpin mukaan jo sovittu. Tapaamista on ennakoitu tämän kuun lopulle, ja todennäköisenä tapaamispaikkana on pidetty Vietnamia.

Trumpin on arveltu paljastavan tapaamisen paikan ja ajankohdan kansakunnan tilaa käsittelevässä puheessaan kongressille keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa.

Kesäkuisessa historiallisessa Singaporen-tapaamisessaan Trump ja Kim allekirjoittivat ympäripyöreän julkilausuman, jossa he lupasivat työskennellä ydinaseriisunnan puolesta. Käytännössä edistys on sen jälkeen ollut vähäistä, ja Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean näkemykset ydinaseriisunnasta eroavat toisistaan.

Lue myös:

    Uusimmat