Mainos

Troppeja erektiolääkkeistä aspiriiniin – trendinä älylääkkeet ja hiustentuuhennus

Erektiolääkkeet ovat ykkösenä ulkomaiden epävirallisilta lääkesivustoilta tilattujen lääkkeiden joukossa, Tullista ja Fimeasta kerrotaan.

Epävirallisista verkkokaupoista ostetuista, tullilaboratorion tutkimista erektiovalmisteista 3,5 prosenttia on todettu väärennöksiksi. Väärennösten todellinen osuus on tulliylitarkastaja Anne Pullisen arvion mukaan kuitenkin selvästi suurempi.

Erektio-ongelmien hoitoon markkinoitujen valmisteiden ohella verkosta haetaan kaikkea särkylääkkeistä mieliala- ja nukahduslääkkeisiin.

Lääkekaupan trendit näkyvät tullin pysäyttämissä lähetyksissä. Jonkin aikaa suosittu tuote oli Pullisen mukaan nukahtamista helpottava melatoniini, juuri nyt Tullin haaviin jää hiustenhoitoon tarkoitettuja lääkkeitä.

– Näissä yleisenä ongelmana on, että vaikutusaineet ovat sallittua suuremmat, Pullinen sanoo.

Fimeassa puolestaan on huomattu suomalaisten kiinnostuneen niin sanottuina älylääkkeinä tai keskittymiskykyä parantavina lääkkeinä markkinoiduista valmisteista, joita koskevat tiedustelut ovat lisääntyneet.

– Niin kutsutuissa älylääkkeissä olevat aineet voivat olla sinällään täysin arvaamattomia ja osittain tuntemattomiakin, sanoo Fimean yliproviisori Sami Paaskoski.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.