Trombi riehui Pohjanmaalla – katso kuva

MTV3.fi:n lukija osui sattumalta poikkeuksellisen sääilmiön todistajaksi Pohjanmaalla torstai-iltapäivänä. Pitkää viikonloppua viettämään matkalla ollut Hillevi Kivelä koki miehensä kanssa jännityksen hetkiä, kun suuri trombi pyyhälsi matkaajien matkailuauton edestä tien poikki Vöyri-Maksamaan kohdalla.

- Hurjalta tuntui. Piti vain toivoa ettei se tule kohti, Kivelä kertaa kohtaamistaan pyörremyrskyn kanssa.

Kivelä arvioi vinhasti kieppuneen trombin olleen ainakin 50 metriä korkean. Pyörteen hän näki miehensä kanssa jo pitkältä.

- Se erottui jo noin parin kilometrin päästä ennen kuin saavuimme kohdalle. Katsoimme ensin, että palaako siellä, vai mikä on, kun maaperä pyöri siellä niin omituisesti.

Lähemmäs ajaessa totuus paljastui ja Kivelä ymmärsi todistavansa trombin riehumista keskellä peltoa. Tien varteen piti pysähtyä, sillä trombi oli liikkeessä.

- Noin sadan metrin päästä se lopulta meidän auton ohitti.

Vältti talot niukasti

Kivelä kertoo nähneensä trombin pyyhältävän kahden asuinrakennuksen vierestä, mutta tuuria oli mukana: pahemmilta tuhoilta taidettiin välttyä.

- Minkään kiinteän yli trombi ei tainnut mennä, Kivelä huoahtaa.

Trombi jaksoi raivota poikkeuksellisen pitkään ja Kivelällä oli hyvää aikaa tallentaa ilmiö kännykkäkamerallaan.

- Aika pian se purkautui, kun olin ottanut viimeisen kuvan. Ja heti sen jälkeen alkoi sataa valtavia rakeita. Ilma muuttui täysin.

Vaasasta Oulunjärvenrannalle Manamansaloon matkalla olleen pariskunnan tuntikausien ajomatka ei tällä kertaa ollut ainakaan tylsä.

- Matka oli mielenkiintoinen lopulta. Näin on!

Lue myös:

    Uusimmat