Mainos

Transtech irtisanoi Taivalkoskella

Rautaruukin Konepajaryhmään kuuluva Transtech-yksikkö sanoi tänään irti Taivalkosken tehtaan henkilöstön. Irtisanomiset koskevat 100 ihmistä. Työntekijät ottavat kantaa irtisanomisin huomenna.

Irtisanomiset jouduttiin toteuttamaan, koska neuvottelut tehtaan siirtymisestä uudelle omistajalle eivät ole toistaiseksi tuottaneet tulosta, Transtechista kerrottiin. Irtisanomisia on lykätty talven aikana pariinkin otteeseen, koska neuvottelut tehtaan myymisestä ovat olleet kesken.

Transtechin mukaan myyntineuvotteluja jatketaan edelleen useamman ostajatahon kanssa. Mahdolliseen ratkaisuun pääseminen voi viedä kuitenkin vielä kuukausia. Irtisanomiset astuvat voimaan viimeistään kuuden kuukauden kuluttua. Jos neuvottelut tehtaan myymisestä johtavat tällä välin ratkaisuun, voi tehtaan henkilöstö joko osittain tai kokonaan siirtyä uuden yrittäjän palvelukseen, Transtech lupaa.

Pääluottamusmies Jaakko Jokelan mukaan irtisanomiset eivät ole vielä lopullinen tuomio työmaalle.
- Mehän ollaan täällä vielä kuusi kuukautta, ja neuvottelut yhtiön johdon kanssa jatkuvat, hän muistuttaa.

Mielialoihin irtisanomiset eivät Jokelan mukaan voi kuitenkaan olla vaikuttamatta.
- Jonkin tasoinen tuomiohan tämä jo on, hän suree. Jokela kertoi, että työntekijät "katsovat kuviota tarkemmin keskiviikkona".
-Päätöksiä teemme tosiasioiden perusteella, hän huomautti.

Konepajatoiminnan loppuminen ja vaunutehtaan sulkeminen Taivalkoskelta olisi kova kolaus Koillismaalle. Taivalkosken työttömyysaste kipuaisi kerralla yli 40 prosentin. Vaikutukset olisivat hankalat myös mm. Posiolle. Väkeä vähennetään myös Transtechin Otanmäen tehtaalta Kainuusta yhteensä 120 työntekijä. Oulun konttorilta puolestaan saa lopputilin 15 työntekijää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.