Transnistrian hallinto väittää estäneensä Ukrainan valmisteleman terrori-iskun

Venäjän tukema Transnistrian alueen separatistihallinto sanoo estäneensä Ukrainan terrori-iskun, jonka kohteena olivat alueen viranomaiset.

Transnistrian syyttäjäviranomaisia edustavan Anatoli Guretskin mukaan hyökkäyksen kohteena olisi ollut alueen pääkaupunki Tiraspol.

– He suunnittelivat, että uhreja olisi tullut mahdollisimman paljon, koska terroristihyökkäys oli tarkoitus tehdä pääkaupungin keskustaan, Guretski sanoi.

Guretskin mukaan tarkoituksena oli myös tappaa Transnistrian johtoon kuuluvia.

Transnistrian viranomaisten mukaan suunnitellun hyökkäyksen takana oli Ukrainan turvallisuuspalvelu. Epäillyt on hallinnon mukaan otettu kiinni ja he ovat tunnustaneet tekonsa. Tietoja kaavaillusta hyökkäyksestä ei ole voitu vahvistaa muista lähteistä.

Transnistria on Moldovasta yksipuolisesti itsenäiseksi julistautunut alue Ukrainan rajalla. Sen itsenäisyyttä ei ole tunnustanut yksikään maa.

Moldovan presidentti Maia Sandu syytti viime kuussa Venäjän suunnittelevan Moldovan hallituksen kaatamista hallituksenvastaisina mielenosoittajina esiintyvien "sabotöörien" avulla.

Venäjä-mielisessä Transnistriassa on ollut Venäjän joukkoja Neuvostoliiton kaatumisesta lähtien.

Transnistrian viranomaiset kertoivat viime vuoden keväällä useista aseellisista iskuista, joiden tekijät jäivät epäselviksi. Transnistria syytti iskuista Ukrainaa, Ukraina puolestaan piti iskuja Venäjän lavastuksena.

Lue myös:

    Uusimmat