Transnainen kuristi vastustajastaan voiton vapaaottelussa – sitten alkoi somevyöry

Alana McLaughlinista tuli historian toinen vapaaottelun transurheilija, kun hän voitti avausottelussaan Celine Provostin Miamissa. Osa ei kuitenkaan tapahtunutta sulattanut: McLaughlin avautui voittonsa jälkeen monista saamistaan törkyviesteistä.

McLaughlin voitti Provostin perjantaina Combate Global -organisaation ottelun toisessa erässä takakuristuksella.

Entinen Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkojen sotilas McLaughlin suuntasi sukupuolen korjausleikkaukseen vuonna 2016 ja debytoi nyt vapaaottelussa. McLaughlinin ranskalainen vastustajansa Provostkaan ei ole kovin kokenut ottelija: tilillä on nyt kaksi ammattilaisottelua, jotka molemmat ovat päättyneet tappioon.

McLaughlin kertoi ennen ottelua vastustajan löytämisen olleen painajaismaista. Ottelun jälkeen transnainen sai puolestaan sosiaalisessa mediassa osakseen runsaasti törkyä.

– Saan paljon variaatioita samoista ilkeistä viesteistä, joissa minua kutsutaan huijariksi kuin minua ei olisi lyöty puolessatoista erässä lainkaan, McLaughlin kertoi sosiaalisessa mediassa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

McLaughlinin kasvot ovat otoksessa ruhjeilla. Hän kehotti osoittamaan kunnioitusta häntä vastassa olleelle Provostille ja painumaan trollaajia muualle.

– Hän lähes päätti otteluni useammin kuin kerran ja voitti pistekortissa ehdottomasti ensimmäisen erän. Tämä on ainoa julkaisu, jonka teen tästä. Transfoobikot saavat vain blokkikäteni vahvemmaksi, McLaughlin kirjoitti.

Ensimmäisenä avoimesti transnaisena vapaaottelussa oli kilpaillut Fallon Fox, joka on mentoroinut McLaughlinia ja seurasi tämän debyyttiä kehän laidalla.

McLaughlin kertoi debyyttiottelunsa jälkeisessä haastattelussa seuraavansa Foxin jalanjälkiä ja toivovansa suuresti, että tulevaisuudessa nähdään enemmän transurheilijoita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja