Toyotan WRC-tiimin virhe kertaantui MM-rallin aikana – "Tajusimme sen liian myöhään"

8:11
Kalle Rovanperä sijoittui Viron MM-rallissa viidenneksi.

Toyotan WRC-tiimin kuljettajat eivät pystyneet vastaamaan Hyundai-kuskien vauhtiin viime viikonloppuna ajetussa Viron MM-rallissa.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi kilpailun jälkeen, että tiimi oli tehnyt virheen jo kilpailuun valmistavissa testeissä. Toyota Yaris WRC -autojen säätöjä oli Mäkisen mukaan haettu liian nopeilla teillä. Erikoiskokeilla oli vauhtia hidastavia teknisiä osuuksia, joilla Yaris ei ollut parhaimmillaan.

MM-sarjaa johtava Toyota-kuljettaja Sebastien Ogier oli tallipomonsa kanssa samolla linjoilla. Ogierin mukaan virhe kertaantui MM-rallin aikana.

– Emme olleet viikonloppuna riittävän fiksuja nähdäksemme, että rallin olosuhteet eivät olleet samanlaiset kuin testissä. Meidän olisi pitänyt tehdä aiemmin muutoksia auton säätöihin. Tajusimme sen liian myöhään, mutta näin kävi tällä kertaa, Ogier totesi.

Ogier sijoittui kolmanneksi Viron sorakisassa. Kuusinkertainen maailmanmestari päivitteli kilpailun aikana useaan otteeseen, että Toyotan säädöt ovat hakoteillä.

– Näin voi edelleen käydä, vaikka lajissa on ollut mukana pitkään. Tässä ei kuitenkaan ole sen suurempaa draamaa. Pääsimme palkintokorokkeelle ja kasvatimme MM-johtoamme rutkasti yhdellä pisteellä, Ogier hekotteli.

Ogierilla on MM-taulukossa yhdeksän pisteen etumatka tallikaveriinsa Elfyn Evansiin. Kotirallissaan voiton ottanut Ott Tänak ponnahti mukaan MM-taistoon – hallitseva mestari on nyt 13 pisteen päässä Ogierista.

– Jokainen piste on tärkeä. Toki olisin halunnut saada pisteitä enemmän, Ogier myönsi.

Ranskalaisässä nosti hattua myös tallikaverilleen Kalle Rovanperälle, joka teki loistavan ajosuorituksen kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella ja kuittasi täydet viisi lisäpistettä.

– Oli hienoa nähdä, että automme on erittäin nopea tällaisissa olosuhteissa. Kalle ajoi uskomattoman ajan. Saimme siis jotain positiivistakin viikonlopusta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja