Tour de Skillä puhkesi raju riita: Hiihtäjät kiehuivat toisilleen, Johannes Hösflot Kläbo tuli sekoittamaan soppaa – "Hyvä vaan"

Maastohiihdon Tour de Skin miesten perinteisen sprintin neljännessä puolivälierässä Val di Fiemmessä roiskui. Loppusuoran välikohtauksessa oli mukana kolme hiihtäjää, ja jälkipeli on käynyt puolin ja toisin kuumana.

Episodi sai alkunsa Norjan Sjur Röthen siirryttyä hiihtämään latujen väliin. Venäjän Andrei Larkov vaihtoi tämän jälkeen latua ja kiilasi Ranskan Renaud Jayn eteen. Jayn oli pakko hidastaa, mutta hän ajautui venäläistä päin. Jay kaatui viereisellä ladulla hiihtänyttä Calle Halfvarssonia päin, ja ruotsalainenkin meni nurin.

Tuomaristo pudotti kolmantena maaliin tulleen Larkovin erän viimeiseksi. Jay sai lisäksi keltaisen kortin. Jay sijoittui erässä neljänneksi, Halfvarsson viidenneksi, ja kunkin taival päättyi siihen.

Koko kolmikon tunteet kävivät välikohtauksen jälkeen kuumina. Jay ja Larkov kiehuivat Aftonbladetin mukaan toisilleen koko matkan haastattelupisteeseen. Ruotsalaislehti oli haastatellut Jayta.

– Olin hänen rinnallaan, ja yhtäkkiä hän vaihtoi rataa. Kaaduin Callen eteen. Hän oli sitten vihainen, mutta en ymmärrä, miksi. Minusta se oli hänen virheensä, Jay puhisi Aftonbladetin mukaan.

Jay pyyti Halfvarssonilta anteeksi.

– Olen todella pahoillani Callen puolesta.

Halfvarsson otti tikunnokkaan myös Jayn, joka vaihtoi linjaa juuri loppusuoralle tultaessa. Jay puski ruotsalaisen eteen niin, että kaksikon sukset kolahtivat jo tuolloin yhteen.

– He eivät voi ajaa eteen. Ei kukaan heistä, mutta ei etenkään Jay, Halfvarsson sanoi.

– En ymmärrä, mitä jotkut hiihtäjät ajattelevat.

Halfvarssonilta kysyttiin, miten vihainen hän oli asteikolla yhdestä kymmeneen.

– Yhdestä kymmeneen se oli kymmenen, kun hän astui suksilleni. Silloin tiesin, että se oli ohi, Halfvarsson pamautti.

Sprintin voittanut, eri puolivälierässä kisannut Norjan Johannes Hösflot Kläbo sekoitti myöhemmin kommenteillaan soppaa. Kläbo näki tapahtuman osana sprintin luonnetta.

– Tuolla ei voi hiihtää varovaisesti. Tämä tekee sprintistä mielenkiintoista. Kaksintaisteluja on läpi matkan maaliin saakka. Silloin tulee vähän tönimisiä ja kaatumisia. Uskon, että se on vaan hyvä ja hauskempaa niille, jotka katsovat kilpailua tv:stä, Kläbo naulasi.

Kläbo johtaa Tourin kokonaiskilpailua yhdellä sekunnilla ennen Venäjän Aleksandr Bolshunovia. Tour päättyy sunnuntaina hiihdettävään 10 kilometrin loppunousuun vapaalla hiihtotavalla.

Lue myös:

    Uusimmat