Totuus valkeni onnelliselle Awak Kuierille vasta loppuhetkillä – tulevaisuuden suunnitelma selkeä: "Odotan myös innolla, että pääsen pelaamaan hänen kanssaan"

3:39
Perjantaiaamun Tulosruutu kertoi Awak Kuierin historiallisesta varauksesta WNBA:han.

Suomen aikaa perjantaiaamuna toisena naisten NBA:han varattu koripalloilija Awak Kuier myöntää yllättyneensä varaustilaisuuden jättipotista. MTV Urheilun tavoittama 19-vuotias Kuier oli päivän tapahtumista iloinen, mutta katse oli kiinteästi jo tulevassa.

Italian pääsarjassa Ragusassa äskettäin pudotuspelit voitolla aloittanut Kuier otti varaustilaisuuteen osaa etäyhteydellä yhdessä joukkuetovereidensa kanssa.

– Olen tosi onnellinen. Olen myös todella ylpeä ja fiilikset ovat muutenkin todella hyvät, Kuier jutteli puhelimen välityksellä.

Kuierin valinnan harvinaisuudesta kertoo, se että hän on viimeisen kymmenen vuoden mitalla neljäs ei-yhdysvaltalainen kärkiviisikossa varattu pelaaja. 

Suomalaisen erityislaaduksi luetaan kuitenkin se, että hänet huudettiin Yhdysvaltojen yliopistokoripallon ulkopuolelta. Näin määriteltynä hän on vuosikymmeneen ensimmäinen ei-yhdysvaltalainen viiden kärjessä WNBA:han varattu pelaaja.

– Olin yllättynyt varauksestani, sillä olen aika nuori enkä ole pelannut yliopistossa.

Yllätys alkoi paljastua Kuierin omien sanojen mukaan vasta muutama päivä sitten varausjärjestystä ennakoivasta mock draftista.

– Tosi monet ihmiset, jotka sanoivat katsoneensa mock draftia, kertoivat minun olevan aika korkealla siellä. Se oli kyllä todella siistiä, Kuier kertoi.

Varaustilaisuuden kaksi ensimmäistä vuoroa omistanut Dallas Wings vahvistui sekä Kuierilla että ykkösenä huudetulla Charli Collierilla, joka kertoi aiemmin seuranneensa Kuierin otteita jo pidempään.

– Olen katsonut hänen (Collierin) yliopistopelejä. Näin, että tuossa on vahva ja monipuolinen pelaaja. Odotan myös innolla, että pääsen pelaamaan hänen kanssaan.

Kuier kertoo suunnitelmakseen päästä Dallasin harjoitusleirille mahdollisimman nopeasti.

–  Joukkuetoverini Isabelle Harrison on pelannut Dallas Wingsissä. Hän on kertonut minulle seurasta aika paljon. Puhuin myös valmentajan ja joukkueen managerin kanssa. Tykkäsin paljon, ihmiset olivat todella mukavia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja