Toto Wolff vahvisti: F1-jätti Mercedes tekee merkittäviä muutoksia autoonsa

Tulosruutu: Max Verstappen ajoi värikkään Australian GP:n voittoon

F1:n pitkäaikainen menestystiimi Mercedes yrittää palata huipulle vaikeiden aikojen jälkeen. Nyt tallin nokkamies Toto Wolff vahvistaa, että Mercedes aikoo tehdä merkittäviä muutoksia autoonsa – vielä tämän kevään aikana.

Mercedes ehti dominoida F1-ympyröitä useiden vuosien ajan. Se nousi huipulle vuonna 2014, kun lajissa otettiin käyttöön uudet hybridimoottorit. Red Bull kiri lähemmäs ja se nousi aidosti uhkaamaan Mercedeksen mahtia vuonna 2021. Tuolloin kausi päättyi ikimuistoisella tavalla, kun Red Bullin Max Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton kävivät viimeisen kierroksen kisan maailmanmestaruudesta. Verstappen oli parempi hyvin kiistanalaisissa ympyröissä.

Tämän jälkeen lajissa tehtiin merkittäviä sääntömuutoksia. Mercedes harhautui väärälle polulle.

Sen konseptimalli erosi selvästi siitä, mitä muun muassa Red Bull ja Ferrari tekivät. Mercedes tipahti valtatuolilta.

– Luulimme vielä ensimmäisissä testeissä, että olemme oikealla tiellä. Sitten tajusimme, että näin ei suinkaan ollut. Saimme eroa kiinni ja olimme hyvin kilpailukykyisiä kauden loppuvaiheilla, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff perkasi edelliskautta Motorsport.com:n italiankieliselle sivustolle.

Talvella moni odotti sitä, että pystyisikö Mercedes kipuamaan Red Bullin ja Ferrarin rinnalle kärkitallien joukkoon. Kauden alussa kaikki näytti pahalta, kun Mercedes oli vaikeuksissa jopa Aston Martinia vastaan.

– Ero on selvä. Vielä 12 kuukautta sitten emme tajunneet, että missä meidän ongelmamme olivat. Nyt meillä on ongelmia, mutta tiedämme, mitä ne ovat ja miten ne vaikuttavat auton suorituskykyyn, Wolff muotoili.

Wolff myös vahvisti asian, josta on levitetty huhuja F1-varikolla. Mercedes aikoo tehdä merkittäviä muutoksia autoonsa.

– En halua muuttaa tavoitteitamme millään tavalla. Haluan aina uskoa siihen, että taistelemme maailmanmestaruuksista, vaikka se ei kuulostaisi realistiselta näkemykseltä. Kausi on vasta alussa ja haluan pitää tallin mahdollisimman motivoituneena. Meillä on erinäköisiä keksintöjä liukuhihnalla.

– Auton ulkonäkö muuttuu Imolassa. Saa nähdä, että mitä siitä seuraa, Wolff julisti.

Imolan kisa ajetaan 20. toukokuuta.

– On selvää, että yksi talli (Red Bull) on karussa muilta. Sen jälkeen on tiivis ryhmä, jossa olemme me, Aston Martin ja Ferrari. Jotta voimme taistella mestaruuksista, meidän täytyy saada ne kiinni, jotka ovat tällä hetkellä kaukana muista. Samaan aikaan meidän täytyy taistella myös meidän nykyisiä, kovia kilpakumppaneita vastaan. Puhutaan ikään kuin kahdesta erilaisesta voimasta, Wolff perkasi Mercedeksen nykytilannetta.

F1-kausi jatkuu huhtikuun lopulla Azerbaidzhanissa.

Lue myös:

    Uusimmat