Toto Wolff teki poikkeuksellisen tempun Ranskan GP:ssä – puuttui ärhäkkäästi Mercedes-kuskin valitukseen

Tulosruutu: Charles Leclerc keskeytti dramaattisesti, Max Verstappen voitti Ranskan GP:n

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff oli näkyvästi esillä sunnuntain Ranskan GP:n loppuhetkillä. Wolff hyppäsi ärhäkkäästi radiolinjoille sen jälkeen, kun Mercedeksen brittikuski George Russell osoitti mieltään tallille.

Russell halusi Mercedeksen puuttuvan tilanteeseen, jossa hän osui Red Bullin Sergio Perezin kanssa yhteen. Russell koki, että hän oli jo päässyt Perezistä ohi, minkä myötä meksikolainen olisi toiminut väärin sulkiessaan tien britiltä.

Kilpailun tuomaristo ei antanut tapauksesta minkäänlaisia rangaistuksia.

– Oikeasti, jätkät. Meidän täytyy tehdä jotain. Hän sulki oven ihan täysin, Russell raivosi.

Tähän Russellin kisainsinööri vastasi napakasti:

– George, emme olleet edellä.

Vastaus ei kelvannut Russellille, joka jatkoi valittamista. Russell viittasi ohitussääntöihin, joihin nojaten hän uskoi olleensa ”rikotun” roolissa.

Yhtäkkiä radiolinjoille kömpi Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff, joka pysyttelee yleensä tarkkailijan roolissa kisojen aikana.

– George, pidä pää kylmänä. Saat hänet vielä kiinni, Wolff kannusti nuorta brittiä.

Wolff selitti puuttumistaan kisan jälkeen.

– Kuskit käyvät helposti kuumana tuollaisissa tilanteissa. Silloin tuntuu siltä, että on kokenut vääryyttä. Hän ei nähnyt kuitenkaan helikopterikuvaa, Wolff totesi Sky Sportsille, viitaten siihen, miten Russell ei hahmottanut kokonaiskuvaa.

– Hän oli hyvässä vauhdissa ja uskoimme siihen, että hän pystyy tavoittamaan Perezin. Halusin vain saada hänet taas mentaalisesti oikeaan tilaan, Wolff taustoitti.

Wolff oli kisan jälkeen jälleen äänessä, kun hän onnitteli toiseksi tullutta Mercedes-kuskia Lewis Hamiltonia ja lopulta Perezin ohittanutta, kolmanneksi tullutta Russellia.

– Loistavaa! Meillä ei ihan ollut vauhtia, mutta pystyimme antamaan painetta oikeissa kohdissa. Kakkos- ja kolmossijat ovat jos jotain, Wolff ylpeili.

Lue myös:

    Uusimmat