Toto Wolff muisteli kauniisti Niki Laudaa: "Mercedes menetti johtotähtensä"

Formula ykkösten hallitsevan mestaritallin Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff kertoo Niki Laudan tuoneen talliin korvaamatonta energiaa.

Lauda menehtyi tiistaina 70-vuotiaana pitkään sairastettuaan. Wolff kertoo olleensa etutoikeutettu päästyään työskentelemään Mercedeksellä kolminkertaisen maailmanmestarin rinnalla.

– Niki tulee olemaan aina yksi lajimme suurista legendoista - hän oli yhdistelmä sankaruutta, ihmisyyttä ja rehellisyyttä niin auton ohjaamossa kuin sen ulkopuolellakin. Hänen poismenonsa jättää tyhjiön formula ykkösiin, Wolff muisteli kollegaansa.

– Emme ole menettäneet ainoastaan sankaria, joka teki yhden merkittävimmistä koskaan näkemistämme paluista, mutta hän toi myös arvokasta selkeyttä ja vilpittömyyttä moderniin F1-sarjaan. Jäämme suuresti kaipaamaan häntä järjen äänenä.

– Mercedes-tallimme menetti myös johtotähtensä. Viimeiset kuusi ja puoli vuotta Niki oli tallitoverinani aina brutaalin rehellinen - ja äärimmäisen lojaali. Oli etuoikeus laskea hänet joukkoomme ja todistaa, miten paljon tallimme menestys merkitsi hänelle.

– Kun hän koska tahansa asteli Brackleyn ja Brixworthin tehtaille pitämään yhtä kuuluisista motivaatiopuheistaan, niin hän toi mukanaan energiaa, jota kukaan ei voi kopioida. Niki, olet yksinkertaisesti korvaamaton. Koskaan ei tule toista kaltaistasi. Oli kunnia meille kutsua sinua puheenjohtajaksemme - ja minun etuoikeuteni kutsua sinua ystäväkseni, Wolff päätti.

Lue myös:

    Uusimmat