Tosi-tv-ohjelma laukaisi huippunyrkkeilyssä hämmentävän sopukiistan, tähtipromoottori uhkailee oikeusjutulla – "Tässä maassa ei ole orjuutta"

Nyrkkeilypromoottorit Eddie Hearn ja Lou DiBella ovat tukkanuottasilla Katie Taylorin ja Amanda Serranon otteluun liittyvistä asioista. Kaikki sai alkunsa, kun Serrano ilmoitti osallistuvansa tosi-tv-ohjelmaan.

Naisnyrkkeilyn huippuottelu Katie Taylorin ja Amanda Serranon välillä oli määrä otella alun perin toukokuussa, mutta koronaviruspandemia siirsi ottelun ensin heinäkuulle ja sittemmin elokuulle.  Kesällä alkoi kuitenkin hässäkkä, joka asetti suuren uhan koko ottelulle.

Espanjankielinen tv-kanava Telemundo pyysi Serranoa kesällä tv-ohjelmaan, jonka voittajat saavat 200 000 dollarin (178 000 euron) palkintopotin. Serrano tarttui tarjoukseen, mikä ei miellyttänyt Taylorin promoottorina toimivaa Hearnia lainkaan.

The Athleticin mukaan Hearn lähetti Serranolle ja hänen promoottorilleen Lou DiBellalle kirjeen, jossa hän uhkasi haastavansa kaksikon oikeuteen, jos Serrano osallistuu kyseiseen ohjelmaan, eikä ottele elokuussa.

Hearn uhkasi myös Telemundoa oikeustoimilla, minkä vuoksi kanava perui Serranon osallistumisen. DiBella tuohtui Hearnin käytöksestä.

– Hän uhkasi haastaa minut oikeuteen. Onnea! Mistä hän aikoo minut haastaa oikeuteen? Tässä maassa ei ole orjuutta, DiBella sanoo The Athleticille.

– Hän ei voi pakottaa ketään ottelemaan, vaikka olisikin kuinka vihainen tahansa. Ei ole väliä, kuinka vihainen hän on. Onko oikein pysäyttää tätä tyttöä tienaamasta hieman, kun hän tienasi vaivoin 15 000 dollaria viime vuonna, DiBella lataa viitaten Telemundon tosi-tv-ohjelmaan.

Serrano, Hearn ja DiBella kävivät sunnuntaina kiivasta keskustelua myös Twitterissä. Serrano ei omien sanojensa mukaan ole suostunut ottelemaan elokuussa, vaikka Hearn niin väittääkin. Osapuolten tulisista väleistä johtuen ottelua ei järjestetä ehkä lainkaan.

Matchroom Boxing julkisti perjantaina 22. elokuuta yrityksen päämajassa järjestettävän tapahtuman otteluparit, mutta Katie Taylorin vastustajaa ei nimetty. Näyttää siis siltä, ettei Serranon ja Taylorin ottelu toteudukaan.

– Hänellä ei ole ollut rohkeutta kertoa meille, että ottelu on peruttu. Luimme siitä sosiaalisesta mediasta, DiBella sanoo.

– Se olisi ollut suurin ja tasokkain naisten ottelu tähän asti. Pitäisikö historian suurin naisottelu järjestää, jos yksi ei ole voinut harjoitella asianmukaisesti. Pitäisikö sen tapahtua ilman yleisöä erään promoottorin takapihalla, DiBella tylyttää.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja