Puutarhuri tunnusti murhanneensa kahdeksan miestä – kätki ruumiit kukkapurkkeihin: "Hän näyttää joulupukilta, täysin harmittomalta"

Sarjamurhaaja, joka vaani uhrejaan ja hautasi heidän ruumiinsa ruukkukasveihin, tunnusti murhanneensa kahdeksan miestä. Ensimmäisen asteen murhat tapahtuivat Torontossa Kanadassa.

Maisemapuutarhuri Bruce McArthur, 67, pidätettiin tammikuussa, kun häntä epäiltiin kahden vuonna 2017 kadonneen miehen murhasta. Pidätyksen jälkeen poliisit tutkivat alueita Torontossa, joissa hän oli työskennellyt puutarhurina. Tutkimukset johtivat useaan murhasyytteeseen.

Hän oli murhannut uhrinsa ja piilottanut ruumiit kasvien ruukkuihin.

Tiistaina McArthur tunnusti kahdeksan miehen murhat.

– Torontossa ei ole ennen nähty mitään tällaista. Tutkimme asiaa kaikilla resursseillamme. Sanoisin tätä ennennäkemättömäksi tutkinnaksi, kommentoi tapausta tutkinut etsivä Hank Idsinga.

Motiivi hukassa

– Minä ja koko tiimi olemme tyytyväisiä siihen, että McArthur tunnusti syyllisyytensä. Näin hän säästi uhrien omaisilta pitkän oikeudenkäynnin piinan, kommentoi etsivä David Dickinson Toronton poliisista.

Dickinsonin mukaan murhille ei ole selvää motiivia.

– En tiedä, saammeko koskaan tietää syytä.

Suurin osa uhreista asui Torontossa Gay Village -naapurustossa, joka tunnetaan paikallisesti homoseksuaalisen asuttamana alueena. McArthur tunsi kaikki uhrinsa ja osan kanssa hänellä oli seksuaalinen suhde, kerrotaan Toronton poliisista.

Paul Cintar, 54, kertoi CNN:lle viime vuonna, että hän näki McArthuria usein naapurustossa. Hän ei tuntenut McArthuria henkilökohtaisesti, mutta jotkut hänen ystävistään tunsivat.

– Kaikki ystäväni sanoivat, etteivät olisi koskaan epäilleet häntä. Hän näyttää joulupukilta, täysin harmittomalta. Hänen ulkonäkönsä varmaan auttoi häntä.

McArthur työskentelikin joulupukkina ostoskeskuksessa muutamana viime jouluna.

McArthurin entinen työkaveri kommentoi CNN:lle, että McArthur vaikutti itsepäiseltä ja oikukkaalta.

– En koskaan pitänyt häntä ystävällisenä. Yleensä hän oli ihan hyväntuulinen, mutta joskus hiljainen.

 

Lue myös:

    Uusimmat