Nuoret pahoinpitelivät miehen tajuttomaksi ja palasivat myöhemmin potkimaan tajutonta uhria – 13 minuuttia kestänyt törkeä teko tallentui valvontakameroihin

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo saaneensa valmiiksi esitutkinnan pahoinpitelytapauksessa, jossa 60-luvulla syntynyt mies pahoinpideltiin vakavin seurauksin Lyyranpolulla Vantaalla keväällä.

Väkivallan kohteeksi huhtikuussa joutui vuonna 1962 syntynyt mies. Hän sai vakavia vammoja pahoinpitelyn seurauksena.

Miehen pahoinpitely oli tallentunut valvontakameroihin. Valvontakameroista näkyy, kuinka kaksi nuorta kävi uhrin kimppuun, löi ja potki tätä useita kymmeniä kertoja pään alueelle. Pahoinpitely jatkui vielä senkin jälkeen, kun mies oli kaatunut maahan ja menettänyt tajuntansa.

Pahoinpitelijät poistuivat paikalta, mutta palasivat jatkamaan tajuttoman uhrin potkimista. Yhteensä pahoinpitely kesti 13 minuuttia. Pahoinpidellyltä mieheltä murtui kasvoista useita luita ja hän joutui olemaan useita viikkoja sairaalahoidossa.

Varastetuilla rahoilla sähköurut ja uhkapelejä

Mieheltä varastettiin pahoinpitelyn yhteydessä lompakko. Varkaat nostivat pankkikorilta lähes 3 000 euroa rahaa, joka käytettiin pääasiassa uhkapeleihin. Lisäksi toinen varas osti rahoilla käytetyt sähköurut.

Ohikulkija löysi miehen kello viiden aikaan aamulla makaamassa maassa verisenä ja soitti hätäkeskukseen.

Teosta on vangittuna kaksi vuosina 2001 ja 2002 syntynyttä nuorta miestä. Molempia tekijöitä epäillään murhan yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä.

Tapaus siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Lue myös:

    Uusimmat