Topi Sorsakosken firma ajettiin alas – jatkaminen liian rankkaa

Edesmenneen laulaja Topi Sorsakosken managerina toiminut Juhani Mansikkamäki on käynyt läpi rankan prosessin.

Laulaja Topi Sorsakoski menehtyi 13. elokuuta 2011 vakavan sairauden uuvuttamana. Sorsakosken poismenon myötä perikunnan täytyi päättää, mitä Sorsakosken nimissä toimivan firman kanssa tehtäisiin.

Topi Sorsakoski Oy:n toimintaa hallinnut manageri Juhani Mansikkamäki oli vuosikymmenien ajan Sorsakosken hyvä ystävä, joten päätös firman alasajamisesta nosti pintaan tunteita.

– Olihan tuo pitkä prosessi miettiä mitä tehdään. Talven aikana perikunta päätti kuitenkin ajaa firman alas. Toukokuuna alussa firma laitettiin selvitystilaan ja syyskuussa ajettiin alas. Onhan tämä ollut käsittämättömän raskasta aikaa ja firman asioiden selvittelemisen myötä asioita palautui mieleen. Rakensimme Topin kanssa yhdessä firmaa ja nyt jouduin sitä yksin purkamaan, Mansikkamäki sanelee MTV3.fille.

Mansikkamäki toteaa kuitenkin ymmärtävänsä tilanteen realiteetit, olihan Topi firman päätuote.

– Yksi taakka putosi harteilta, kun sain tämän päätökseen. Voin nyt ikään kuin aloittaa puhtaalta pöydältä ja muistella rauhassa kaveria, Mansikkamäki toteaa.

Sorsakosken musiikki elää ja bändi keikkailee

Topin musiikki soi edelleen tiuhaan tahtiin radioaalloilla. Sorsakoski olisi lokakuussa täyttänyt 60 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi julkaistaan kokoelma-albumi. Rojaltit musiikin soitosta menevät Sorsakosken kuolinpesään, jonka omistajina toimivat Topin poika ja leski. Mansikkamäki kertoo kuolinpesän olevan toistaiseksi jakamaton. Topi oli myös toivonut rakkaan Ähtärin kotitalon jäävän leskelle.

– Perikunta omistaa Ähtärin mökin ja leski asuu siellä, Mansikkamäki kertoo.

Vaikka Sorsakoski on poissa, elää hänen musiikkinsa yhä. Myös Sorsakosken kanssa lähes kaksikymmentä vuotta esiintynyt bändi Kulkukoirat jatkaa soittoaan uuden solistin, Tangomarkkinoilta tutun Kalle Kaajan kanssa. Kulkukoirat & Kalle Kaajan debyyttialbumi Matkamies maan julkaistaan perjantaina.

– Henkilökemiat pelaa ja Kalle on ollut positiivinen yllätys, ammattitaitoinen kaveri. Pitää muistaa, ettei Kalle kuitenkaan yritä astua Topin saappaisiin, vaan on oma itsensä. Kyllähän se aluksi jännitti, että miten bändi otetaan vastaan uudella solistilla, mutta hienosti on sujunut. On saanut myös huomata, miten laaja fanikanta bändillä on. Kynnys on nyt ylitetty ja omilla eväillä mennään, Mansikkamäki kertoo.

Kulkukoirat & Kalle Kaaja osallistuu vuoden 2012 Syksy Sävel -kilpailuun Esa Elorannan säveltämällä ja sanoittamalla Sielusi kaipaa -kappaleella.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat