TOP 10 – arvaisitko, mitä nämä erikoiset koulutukset ovat?

Askarruttajan ammatti, pomohautomo, Puhe-Judo – mitä ihmettä näitä opiskelevat tekevät? Studentum.fi listasi erikoisimmat ja hämmentävimmät koulutukset. Arvaisitko sinä pelkän nimen perusteella, mihin kukin koulutus valmistaa?

1. Obduktiopreparaattorin ammattitutkinto

Obdi…Updoktiorep…praperaat… tämän koulutuksen nimi ei anna armoa. ”Hei, olen ammatiltani obduktiopreparaattori” on lause, joka ei taatusti jätä ketään kylmäksi ensitreffeillä.

Oikea vastaus: Obduktiotyön tarkoituksena on selvittää vainajan kuolinsyy, kuoleman luokka ja kuolinmekanismi sekä kuolemaan liittyvät tapahtumat ja olosuhteet. 

Tämäkin ammatti on olemassa: Ruokastylisti
Ruokastylistin tehtävä on saada lehtien ja mainosten ruokakuvat näyttämään täydellisiltä. 

2. Panostajan pätevyyskirja

Opiskeluun pitää aina panostaa, mutta että koko koulutus panostamisesta? Vai onko se sittenkin koulutusvaihtoehto tulevaisuuden pokeriammattilaisille?

Oikea vastaus: Koulutus antaa todistuksen osaamisestasi maarakennusalan räjäytys- ja louhintatöissä.

3. Askarruttajalinja

Nyt on kyseessä todella kyseenalainen koulutus. Tuleeko kaloille jano? Onko tekojärvessä oikeaa vettä? Kuinka kuollut on Kuollutmeri? Onko Turku Suomessa? Tässä koulutuksessa vain pohditaan, mutta kenelläkään ei ole oikeasti vastauksia.

Oikea vastaus: Askarruttajakoulutuksen tavoitteena on perehdyttää opiskelija askartelualalle ja laajasti käsityötaitoihin. Askarruttajakoulutuksesta valmistuneen työpaikka voi olla laitoksissa, avopalveluissa, erilaisten järjestöjen palveluksessa tai omassa yrityksessä.

Tämäkin ammatti on olemassa: Makuguru
Ben & Jerry's -jäätelöyrityksen päämajassa Vermontissa on tiimi makuguruja, joiden tehtävänä on kehitellä uusia jäätelömakuja. 

4. Homekoiraohjaaja

Koira, joka on homeessa? Ja jonkun pitäisi vielä ohjata sitä? Ei kiitos.

Oikea vastaus: Tämän koulutuksen tarkoituksena ei kuitenkaan ole ohjata homeista koiraa, vaan kouluttaa koira homeen etsimistä varten. 

5. Pomohautomo

Nyt haudotaan – meinaan pomoja! Tässä tehtaassa tuleva pomon alku pistetään lämpimään tilaan, jolloin jossain vaiheessa kuoriutuu pieni ja söpö pomo. Sitten ei muuta kuin siirretään tuote yritykseen töihin.

Oikea vastaus: Aikuisten oikeasti kyseessä ei kuitenkaan ole epämiellyttävien pomojen päiväkoti tai arestinurkkaus, vaan esimiestyön kehittämisen koulutus. 

6. Puhe-Judo

Tämä kuulostaa vaaralliselta – toisaalta musta vyö pelkästään puhumalla! Olisihan se mahtavaa, kun parilla sanalla pystyisi heittämään toisen niskaotteella maahan. Nyt hankalienkin asiakkaiden palvelu saa uuden merkityksen.

Oikea vastaus: Puhe-Judo -koulutus on tarkoitettu kiihtyneiden ihmisten rauhoittamiseen. Puhe-Judossa perehdytään vuorovaikutustaitojen avulla tapahtuvaan kiihtyneen ihmisen ammattimaiseen rauhoitteluun.

7. WC- ja hanaopisto

Täällä asiat vedetään kirjaimellisesti alas pöntöstä! Huono kouluttaja? Tylsät aiheet? Muuten vain huono päivä? Ei muuta kuin huuhtelemaan.

Oikea vastaus: Oikeasti "WC- ja hanaopisto" on koulutuspäivä, jolloin tutustutaan ja käytännössä suoritetaan vesikalusteiden huoltoa, korjauksia ja säätöjä. 

Tämäkin ammatti on olemassa: Kainalonhaistaja
Ennen kuin lempideodoranttisi pääsee kauppaan asti, sitä täytyy testata.

8. Kivimiehen ammattitutkinto

Kivimiehen ammattitutkinto antaa vihdoinkin järkälemäisen mahdollisuuden valmistua VR:n mainoksen kasvoksi! Tässä ammatissa on hyvät edut, sillä patsasteleminen Helsingin rautatieasemalla on kuin ikuinen kahvitauko.

Oikea vastaus: Joudumme murskaamaan julkisuudenkipeiden unelmat, sillä tutkinto pätevöittää betonin ja luonnonkiven työstämiseen. 

9. Vedetään läskiksi -kurssi

Ah, vihdoinkin koulutus, joka antaa luvan epäonnistua oikein huolella. Nyt saa jokainen meistä vihdoinkin vetää asiat läskiksi ilman, että pomo on koputtamassa olkapäälle. Tätä koulutusta moni on varmasti odottanut jo vesi kielellä!

Oikea vastaus: Vedetään läskiksi -improtyöpaja tarjoaa takuuvarmasti hauskoja hetkiä, sillä ammattinäyttelijän johdolla pääsee kokeilemaan erilaisia improleikkejä.

Tämäkin ammatti on olemassa: Myrkkykäärmeen lypsäjä
Erityisen ammattilaisen tehtävänä on painaa elävän myrkkykäärmeen hampaat keräysastiaan, johon vaarallinen aine kerätään.

10. LinkedIn pow-wow

Hetkinen? Räpätäänkö täällä some-kanavista? Viimein mahdollisuus riimillisillä lyriikoilla ruotia omaa some-riippuvuuttaan. Omasta koulutusten Bucket Lististä onkin jo pitkään uupunut Faceboo K, Lil’ Twitter boyz tai Ins Da Gram.

Oikea vastaus: LinkedIn pow-wow -koulutus ei tee sinusta räp-tähteä. Koulutuksessa perhedytään LinkedInin ammatilliseen hyödyntämiseen.

Millaista on olla lemmikkien haudankaivaja?


Lähde: Studentum.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja