Töölön matkatoimiston ex-johtajan hakemus velkajärjestelystä hylättiin

Velkajärjestelyn esteenä ovat Hätiseen kohdistuvat rikosepäilyt. Helsingin rikospoliisi epäilee häntä törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä matkatoimiston taloussotkujen yhteydessä.

Konkurssiin menneen Töölön Matkatoimiston hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja Pertti Hätinen on hakenut tuloksetta velkajärjestelyä. Itä-Suomen hovioikeus hylkäsi hakemuksen tänään. Samaan ratkaisuun oli päätynyt Kuopion käräjäoikeus maaliskuussa.

Molempien tuomioistuimien mukaan velkajärjestelyn esteenä ovat Hätiseen kohdistuvat rikosepäilyt. Helsingin rikospoliisi epäilee häntä törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä matkatoimiston taloussotkujen yhteydessä.

Hätinen toimi vuosina 2002-2003 myös matkatoimiston toimitusjohtajana. Hänellä on lähes kuuden miljoonan euron velat. Niiden vakuudeksi häneltä on ulosmitattu kiinteistö Kuopiossa ja tila Leppävirralla.

Töölön matkatoimisto meni konkurssiin runsas vuosi sitten. Konkurssipesä on nostanut Helsingin käräjäoikeudessa kanteen, jossa Hätiseltä ja useilta muilta henkilöiltä vaaditaan yli kolmen miljoonan euron korvauksia väitetyistä väärinkäytöksistä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat