Tony Dunderfelt: Miesten pitää muistaa olla miehiä!

Kirjailija ja psykologi Tony Dunderfelt on sitä mieltä, että tasa-arvoisuudessa on menty osin liiankin pitkälle. Hänen mielestään miesten pitäisi muistaa olla reilusti miehiä, jotta naiset pysyvät tyytyväisinä seksielämäänsä.

Hän korostaa puhuvansa vain psykologin näkökulmasta ja pareista, joissa sekä nainen että mies ovat koulutettuja ja molemmilla on oma ura.

− Tasa-arvo on loistava asia. Harva on kuitenkaan miettinyt, mitä se tarkoittaa parisuhteessa, Dunderfelt muistuttaa.

Hän sanoo kärjistäen, että miehet ovat osittain tasa-arvon nimissä menettäneet osan miehekkyydestään. Nyt naiset kaipaavatkin heiltä enemmän jämäkkyyttä − ainakin mitä tulee seksuaalisuuteen.

− Naiset ovat nykyään aktiivisia, mikä on erittäin hyvä asia. Heidän ei tarvitse olla hiljaa niistä asioista, joihin he eivät ole tyytyväisiä. Mutta nyt on pelkona, että miehistä tulee liian passiivisia.

− Pitäisi enemmän miettiä sitä, että tasa-arvo ei tarkoita samanlaisuutta. Olemme erilaisia, mutta samanarvoisia, Dunderfelt painottaa.

Hän on luonut parisuhteista eri tasoja, joiden avulla hän selittää miehen roolin muuttumista.

Ensimmäinen Dunderfeltin luoma taso on perinteinen parisuhde. Siinä mies on pomo ja nainen joutuu pelosta taipumaan siihen, mitä mies päättää ja säätää. Tällainen parisuhde oli vielä parikymmentä vuotta sitten varsin yleinen, eivätkä ne kokonaan ole vieläkään kadonneet.

Toista tasoa Dunderfelt kutsuu moderniksi parisuhteeksi. Siinä nainen ja mies ovat tasa-arvoisia ja esimerkiksi jakavat kotityöt ja ovat molemmat töissä ja luovat omaa uraa.

Dunderfelt toivoo, että miehet olisivat moderneissa parisuhteissa enemmän miehiä. Ja tietenkin häntä syytetään saman tien sovinismista.

− Helposti on tulkittu, että minun mielestäni pitäisi palata ykköstasolla. En ole missään nimessä sitä mieltä, Dunderfelt puolustautuu.

Miksi nainen turhautuu seksuaalisesti?

Kolmas taso sen sijaan on Dunderfeltin tilanne, jota tulisi tavoitella. Se on ikään kuin ensimmäisen ja toisen tason hyvien puolien sekoitus.

− Kolmannessa tasossa on syvä kunnioitus toisen ihmisyyttä kohtaan, mutta myös ymmärrys siitä, että nainen ja mies ovat psyykkisesti joissakin kohdin erilaisia, Dunderfelt kuvailee.

Hän painottaa, ettei tasa-arvoa pidä ulottaa parisuhteessa seksuaaliseen kanssakäymiseen.

− Seksissä on lähes aina kaksi roolia. Toinen on yllä ja toinen alla. Toinen avautuu ja toinen tulee sisään. Ne ovat molemmat hyviä rooleja, jotka pitää olla olemassa, Dunderfelt sanoo.

Hänen mielestään on päivän selvää, että nainen turhautuu seksuaalisesti, jos mies ei ymmärrä olla mies.

− Moderni mies joutuu treenaamaan seksuaalisuuttaan. Nainen uskaltaa olla pettynyt ja hän vaatii parempaa seksiä. Enää ei riitä, että mies osaa hoitaa hommat yhtenä iltana viikossa, Dunderfelt viestittää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja