Tommi Niemelä huomioi kiperän faktan Pelicans-tähdistä – "Ei saisi käydä"

Pelicansin kaksi erää antoivat toivoa paremmasta: "Vielä lisää puita uuniin" 3:08
Pelicansin kaksi erää antoivat toivoa paremmasta: "Vielä lisää puita uuniin"

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä povaa vankasti sitä, että lahtelaisjoukkue parantaa finaalisarjan edetessä.

Pelicansin kannalta finaalit alkoivat ankeasti, kun Tappara siirtyi lauantain pelin avauserässä jo 2–0-johtoon. Pelicans hermoili ja teki tyhmiä virheitä, joista isännät rankaisivat.

Tappara oli lopulta parempi lukemin 3–1.

– Pitää toki muistaa, että se on vaikuttava paikka, kun tulee finaaleihin ja pelien alkua on odotettu viikko. Kyllä mää ymmärrän sen, että kun on kova halu tehdä asioita niin hyvin kuin pystyy, niin siellä saattaa tulla välillä sellainen olo, että ”mitäköhän tästä nyt tulee”. Peli parani ja isoin juttu on nyt se, että miten lähdemme tästä tekemään asioita, Niemelä miettii.

Pelicans sai rivejään kasaan viikon tauon aikana, kun muun muassa yhdysvaltalaispuolustaja Ben Blood ja hyökkääjä Leevi Tukiainen palasivat joukkueen pelaavaan vahvuuteen.

Pelicans pysähtyi lauantaina Tapparan muuriin. Kirvesrinnat puolustivat ydintään tiiviisti, eikä Pelicans meinannut saada kunnon tekopaikkoja A-luokan sektoriin.

Lahtelaisjoukkueen päävalmentaja Niemelä noteerasi jo pelin yhteydessä kehityskohteita omiensa otteista.

– Meillä oli hyviä tontteja, kun pääsimme laukomaan keskeltä ja saimme kiekkoja sinne, minne halusimmekin. Mutta sitten kun olimme keskellä ja siinä oli peitto edessä, niin emme pelannetkaan kiekkoja sivuille, mistä olisimme saaneet keskilinjaa murrettua. Tuolla on ihan selkeitä juttuja, mitä meidän pitää parantaa, Niemelä näkee.

Pelicansilla erityisesti Lars Bryggmanin, Patrik Carlssonin ja Ryan Laschin ketju sai pelin painopistettä Tapparan päätyyn. Vaikka kolmikko hurmasi hyökkäyspäässä, jäi silläkin vielä paljon petraamisen varaa.

– He ottivat kolme maalia omiin. He luovat ja heidän hyökkäysalueen hyökkäyspeli on mielettömän hyvää. He ovat pystyneet sillä aiheuttamaan joka pelissä vastustajille todella vaikeita aikoja. Annetaan heidän toteuttaa tuota, mutta pitää muistaa myös se, että kun hyökkää pitkään, niin pitäisi jaksaa myös puolustaa. Varsinkin Tapparan ensimmäinen maali oli sellainen, missä tuli väsyneenä virhe. Tuollaista ei saisi käydä tällaista joukkuetta vastaan, Niemelä huomioi, viitaten Tapparan Petteri Puhakan osumaan, missä Pelicansin merkkauspeli petti kriittisellä tavalla.

Video tästä näkyy alta:

Tappara välittömästi johtoon: Oiva Keskinen ja Nick Halloran rakentelevat, Petteri Puhakka naulaa takakulmalta 1:12
Tappara välittömästi johtoon: Oiva Keskinen ja Nick Halloran rakentelevat, Petteri Puhakka naulaa takakulmalta

Pelicansin hyökkäyspelissä iso kysymys kääntyy siihen, että pystyvätkö muut luomaan Bryggmanin, Carlssonin ja Laschin tapaan uhkaa.

– Se on ihan sama, että teemmekö yhden vai kaksi, jos päästämme vähemmän maaleja kuin vastustaja. Sillä ei ole väliä, että kuka ne maalit tekee. Uskon, että joukkueesta löytyy paljon voimaa petraamisen saralle, Niemelä vannoo, katsoessaan kohti tulevaa. 

Lue myös:

    Uusimmat