Tommi Mäkinen olisi halunnut pitää Esapekka Lapin – "Tällaista on pelin henki"

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen tunnustaa, että hän olisi halunnut pitää Esapekka Lapin Toyotalla. Lappi kuitenkin siirtyy tämän kauden jälkeen Citroenille kaksi seuraavaa sesonkia kattavalla kuljettajasopimuksella.

Pääkuvan videolla Esapekka Lapin tuoreet kommentit Citroen-siirrosta.

– Kyllähän me sopimusta tarjosimme ja olisimme halunneet Esapekan pitää. Mutta tällaista on pelin henki ja näinhän se menee aina, että tähän aikaan vuodesta katsotaan, ketkä jäävät. Kaikki kuljettajat tekevät ratkaisunsa ja katsovat tulevaisuuteen, mitä haluavat tehdä, Mäkinen kommentoi MTV Sportille.

Toyotalla jatkavat ensi kaudella Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala, ja uutena miehenä talliin hyppää pohjoisirlantilaiskuski Kris Meeke

– Kyllä minä luulen, että se ihan hyvä kolmikko on nyt. Kahdesta nykykuljettajastahan me tiedämme, että meillä on hyvät kuljettajat Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala, ja uskomme, että Meeke tuo siihen kokemusta lisää – kokemusta autoon ja näkemyksiä. Hänhän on aika kokenut ja tuntee autot teknisesti hyvin, koska on ollut aika paljon alkuaikoina mukana muun muassa suunnittelussa Fordin aikaan.

Meeke ajoi alkukauden Citroenillä, mutta sai potkut toukokuussa toistuvien ulosajojen seurauksena. 

– Jotain pikkujuttuja on sattunut ja hänellä tietysti loppui Citroenilla asiat. Mutta katsotaan, kuinka se meillä lähtee, Mäkinen pyörittelee.

Millaisia odotuksia sinulla on ensi kaudelle?

– Haemme vahvaa kolmikkoa, että saisimme kaikki kolme autoa aina tuotua hyvin maaliin ja hyville pisteille. Uskon, että meillä on kaikki kuljettajat sellaisia, jotka pystyvät ajamaan podiumille. Se pitää tietysti muistaa matkan varrella, että aina yksi kerrallaan pystyy voittamaan, ettei tule liian kovaa skabaa keskenään, jos sattuu tulemaan sellainen tilanne, Mäkinen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat