Toivoa elossa löytymisestä ei juuri ole: Mikko katosi elokuussa, lapsuudenystävä Petri järjestää nyt uudet etsinnät – "Hän oli minulle kuin pikkuveli"

Vantaalainen Mikko Gröndahl katosi elokuussa, eikä häntä ole poliisin etsinnöistä huolimatta löydetty. Viime kuussa Gröndahlin reppu ja pyörä löydettiin Pitkäkosken ulkoilualueelta. Gröndahlin kohtalosta ei ole tietoa.

Miten kadonneita etsitään? Katso video

Miten kadonneita etsitään? 9:43

Gröndahlin lapsuudenystävä Petri Ahvalo etsii nyt Facebookissa vapaaehtoisia auttamaan viikonloppuna etsinnöissä Helsingin ja Vantaan rajalla sijaitsevalla Pitkäkosken alueella.

Ahvalo kertoo MTV Uutisille, että muutamia kymmeniä vapaaehtoisia on jo ilmoittautunut etsintöihin.

– Mistään massiivisista etsinnöistä ei voida puhua. Mutta tästäkin määrästä on merkittävää hyötyä verrattuna siihen, että pyörisi siellä yksinään.

Ahvalo kertoo olevansa pettynyt siihen, että poliisilla ei riitä resursseja läheisen ystävän etsintään.

– Kun asiaa ajattelee rationaalisesti, ihmisiä katoaa joka päivä. Ei voi olettaa, että poliisilla olisi käytössään rajattomat resurssit, mies kuitenkin toteaa.

"Ei syytä olettaa, että Mikko löytyisi elossa"

Ahvalo toteaa, että mikään ei anna aihetta olettaa, että Mikko saattaisi olla vielä elossa.

– Mahdotontahan se ei ole, koska ei ole ruumista, mutta mitään aihetta ei ole näin olettaa. Kyllä tässä ollaan ruumista etsimässä. Se ei ole kaunis ajatus, mutta realistinen tässä tilanteessa.

Ystävä kuin pikkuveli

Ahvalo kertoo, että hän ja Mikko ovat läheisiä lapsuuden ystäviä.

– Olen tuntenut Mikon yli kolmekymmentä vuotta, viisivuotiaasta lähtien. Olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä.

Ahvalo kertoo, että epätietoisuus ystävän kohtalosta tuntuu pahalta.

– Meillä ei ole nyt edes ruumista, jota haudata ja hyvästellä. Mikon löytyminen auttaisi läheisten surutyössä niin, että pääsisi jatkamaan elämää eteenpäin.

– Surun ohella tällaisessa tilanteessa tulee se avuttomuuden tunne. Ei pelkästään se kun on menettänyt ystävän vaan kun näkee, että Mikon läheiset kärsivät eikä voi tehdä mitään asialle.

Ahvalo ei halua vanhan ystävänsä katoamisen jäävän mysteeriksi.

– Hän oli minulle kuin pikkuveli, ihminen joka ei satuttaisi kärpästäkään.

Lue myös:

    Uusimmat