Mainos

Toivakka ja Stubb eri linjoilla – "Venäjä-pakotteet iskevät Suomeen"

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok.) kirjoittaa blogissaan, että kun EU:n toimet iskevät Venäjän talouteen, sillä on vaikutusta myös Suomeen.  Kommentti on ristiriidassa pääministeri Alexander Stubbin MTV Uutisille kertoman perusteella.

Stubbin mukaan pakotteilla ei tulisi olemaan "merkittäviä" vaikutuksia Suomeen. Toivakan mukaan uusien asekauppojen tekeminen Venäjän kanssa loppuu ja Venäjän valtion omistamien rahoituslaitosten pääsy rahoitusmarkkinoille vaikeutuu.   

– Joudumme tasapainoilemaan sen välillä, mikä on moraalisesti ja oman turvallisuutemme kannalta oikein ja mikä on parasta lyhyen tähtäimen taloudellisille eduillemme, Toivakka kirjoittaa.  

Toivakan mukaan EU kaavailee lopettavansa myös viemästä sellaista korkeaa teknologiaa, jota Venäjä tarvitsee syvänmeren öljyesiintymien tutkimiseen. Paketti on EU-maiden kesken neuvoteltu kokonaisuus, Toivakka kirjoittaa.

EU-suurlähettiläät kokoontuvat pohtimaan pakotteita kello 15 Brysselissä paikallista aikaa, eli kello 16 Suomen aikaa. Toivakan mukaan pöydällä on entistä raskaampia toimia, jotka iskevät Venäjän rahoitusmarkkinoihin, sotilasteollisuuteen ja öljyteollisuuteen.

– EU lopettaisi myös sellaisen korkean teknologian viennin, jota Venäjä tarvitsee syvänmeren öljyesiintymien tutkimiseen. Paketti on EU-maiden kesken neuvoteltu kokonaisuus, Toivakka kirjoittaa.  

Toivakan mukaan Suomi on edellyttänyt, että toimet osuvat mahdollisimman vahvasti Venäjään ja mahdollisimman vähän EU-maihin.   

– Lisäksi olemme korostaneet sitä, että toimet voidaan peruuttaa, mikäli Venäjä ryhtyy yhteistyöhön.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.