Toinenkin merkittävä hallihanke etenee Suomessa – valmistuu jo ensi vuoden lopulla?

7:58
Tulosruudun juttu JPS:n Suomen mestaruudesta Bandyliigassa.

Suomeen on tulossa maan ensimmäinen monitoimiluisteluareena. Wasa Group ja Helsingin Luisteluareena Oy kertovat lehdistötiedotteessa tehneensä aiesopimuksen hankkeesta, jonka myötä Helsingin Malmille rakennettavalla areenalla olisi mahdollista luistella ja pelata jääpalloa sisäolosuhteissa. Aiemmin tänään Suomen Taitoluisteluliitto kertoi Helsingin Myllypuroon kaavaillun jääurheilun monitoimihallihankkeen etenemisestä.

WasaGroupFunds rahoittaa monitoimiluisteluareenan, noin kymmenen miljoonaa euroa, sekä rakentaa ja toimii hallin omistajana Helsingin Luisteluareena Oy:n toimiessa päävuokralaisena ja operaattorina.

Suomessa on noin 250 jäähallia, mutta ison jään halleja ei ole toistaiseksi yhtäkään. Ruotsissa niitä löytyy jo 15.

Helsingin kaupungin osuus on pieni, sillä se joutuu panostamaan vain jäävuorosubventioihin hallin käyttäjille, arviolta 0,2 miljoonaa euroa vuodessa. Summa on huomattavan pieni moneen muuhun hankkeeseen verrattuna.

Jäävuorosubventiolla käyttäjille, Malmin Luisteluareena asetetaan samalle viivalle kaupungin muiden jäähallien kanssa. Hanke odottaa kaupungin päätöstä tonttivarauksen jatkamisesta. Mikäli kaupunki myöntää tonttivarauksen, hanke käynnistyy välittömästi ja halli voisi tiedotteen mukaan valmistua vuoden 2020 lopulla.

– Olemme innoissamme ja toiveikkaita, että pitkän prosessin jälkeen olemme lähellä pistettä, jossa voisimme toteuttaa hankkeen, joka kohentaa huomattavasti liikuntaolosuhteita Helsingissä. Tässä yhteiskunnallisesti merkittävässä hankkeessa, jossa useampi laji kohtaa. Luomme tasa-arvoa sukupuolten välillä, kun taito- ja muodostelmaluistelijat saavat paremmat harjoitteluolosuhteet hallissa, samalla kun muiden pienempien jäälajien, kuten jääpallon, olosuhteita kohennetaan tasavertaisuuden nimissä, Helsingin Luisteluareenan Markus Larsson sanoo tiedotteen mukaan.

– Yleisölle ja luistelukouluille on luvassa hyvät olosuhteet ja pitempi luistelukausi. Sisäliikuntatiloja kaivataan myös kasvavassa kaupungissa. Kokonaisuutta palvelemaan tulee myös hieman liiketiloja, Larsson sanoo.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja