Huippulahjakkuus tähtää Iso-Britannian kaikkien aikojen nuorimmaksi olympiaurheilijaksi – ikää vasta 10 vuotta

10-vuotias rullalautailija Sky Brown haluaa tehdä Iso-Britannian urheiluhistoriaa vuonna 2020 järjestettävissä Tokion kesäolympialaissa.

Brown on osa Tokion olympialaisiin valmistautuvaa Iso-Britannian skeittijoukkuetta. Rullalautailu tekee debyyttinsä vuoden 2020 Tokion olympialaisissa kiipeilyn, karaten ja lainelautailun ohella.

Skeittaajalupaus on nuoresta iästään huolimatta jo todella lahjakas lajissaan. Brown on ehtinyt niittää mainetta jo useampaan otteeseen, sillä nuori olympiatoivo on jo urheiluvarustejätti Niken sponsoriurheilija.

Mikäli Brown selvittäisi tiensä olympialaisiin, tulisi hänestä 12-vuotiaana Iso-Britannian nuorin kesäolympiaurheilija kautta aikain. Brown ei anna pienen koon tai iän estää häntä unelmiensa toteuttamisesta.

– Minun mielestäni ei ole mitään väliä minkä ikäinen sinä olet. Olen pieni ja minä olen menossa tuohon valtavaan kilpailuun! Voit tehdä mitä vain. Iällä ei ole väliä, Brown toteaa ponnekkaasti BBC Sportin haastattelussa.

– Välillä haluan vain voittaa itseni ja tehdä mitä pojatkin tekevät. Miksi vain pojat saisivat pitää hauskaa? Minusta tytöt pystyvät kaikkeen samaan mihin pojatkin pystyvät, Brown jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat