Mainos

Toinen puhelinluettelo katoaa Helsingin seudulta

Helsingin seudulla ja Pirkanmaalla jaetaan jatkossa vain yksi puhelinluettelo. Syynä tähän on yhteystieto- ja mediayhtiö Fonectan tuore yrityskauppa kilpailijaltaan Enirolta. Viime vuosina luettelopinoja on suurelle osalle suomalaisista tullut kaksin kappalein.

Fonecta ostaa Enirolta Helsingin seudun ja Pirkanmaan puhelinluettelot sekä eniro.fi-nettisivuston.Kauppahinta on reilut 10 miljoonaa euroa.

Painetun puhelinluettelon tarve on internetin yleistymisen myötä vähentynyt. Fonectan toimitusjohtaja Timo Hiltunen uskoo kuitenkin myös paperiseen puhelinluetteloon.

Hiltusen mukaan paperipuhelinluettelo ei ole lainkaan menneisyyttä, sillä se on edelleen suosituin tiedonhankkimistapa.

Fonectalle siirtyy kaupassa myös Keltaiset Sivut -tavaramerkki ja Eniro-brändin käyttöoikeus Suomessa kolmeksi vuodeksi.

Osa Eniron palveluista, kuten numeropalvelu 118, jatkaa toimintaansa entiseen tapaan.

Fonecta ja Eniro ovat kiistelleet oikeudessa Keltaisten sivujen käyttöoikeudesta. Kiista päättyi vajaat kaksi vuotta sitten, kun korkein oikeus ei antanut asiassa valituslupaa. Helsingin hovioikeuden päätöksen mukaan Enirolla oli tuolloin ainoana yrityksenä oikeus käyttää Keltaiset sivut -tavaramerkkiä koko Suomen alueella.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.