Mainos

Toimittajan reaktio nettikiusaamiseen herättää ihailua: Kehitysvammaisen naisen ulkonäköä arvosteltiin somessa rajuin sanankääntein – vastasi julkaisemalla sarjan selfieitä

Kehitysvammainen yhdysvalalaistoimittaja joutui somemyrskyn silmään ulkonäkönsä takia. Nainen ei kuitenkaan lannistunut, vaan nousi vastustamaan ilkkujia.

Illinoisin osavaltiossa asuva freelancetoimittaja ja bloggaaja Melissa Blake joutui rankan somearvostelun kohteeksi. Syynä ei kuitenkaan ollut hänen kirjoituksensa, vaan ulkonäkönsä. Tapauksesta uutisoi CNN.

– Tuhannet ja tuhannet kommentit koskivat ulkonäköäni. Yksi niistä julisti, että minulta pitäisi kieltää kuvieni julkaiseminen, koska olen liian ruma, Blake kertoo.

Blake kärsii harvinaisesta, luustoon ja lihaksistoon vaikuttavasta oireyhtymästä. Tämän takia hän on käynyt kaikkiaan 26 leikkauksessa.

Toimittaja oli kirjoittanut kritisoivan mielipidekirjoituksen Trumpista

Blake julkaisi viime kuussa mielipidekirjoituksen, jossa hän kritisoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia. Tekstin yhteydessä oli myös kuva jutun kirjoittaneesta toimittajasta.

– On todella turhauttavaa, kun ihmiset hyökkäävät ulkonäköäni vastaan, eivätkä sitä mitä kirjoitan, Blake sanoo.

Mielipidekirjoitusta koskevissa kommenteissa toimittajaa haukuttiin rajuin sanankääntein.

Blake julkiasi Twitterissä vastineen loukkaaville kommenteille, mutta arvostelu ei loppunut siihen. Tämän jälkeen hän vaihtoi taktiikkaa ja teki Twitter julkaisun, johon liitti sarjan selfieitä.

Hän sai osakseen vyöryn kannustavia kommentteja ja tykkäyksiä.

– Twiittiini tulleet vastaukset jättävät kaiken muun varjoonsa. Ne ovat lämmittäneet sydäntä ja vahvistaneet uskoani ihmisiin, Blake toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja