Mainos

Toimittaja Hannu Taanilalle elämäntyöpalkinto

Toimittaja Hannu Taanila on palkittu elämäntyöstään valtion tiedonjulkistamispalkinnolla. Palkinnon jakoi opetusministeri Tuula Haatainen tänään Helsingissä. Sen arvo on 8500 euroa.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan mukaan Taanila on tunnettu räväkkänä ja kantaaottavana toimittajana, jolla on kyky havaita uusia ja poikkeavia näkökulmia käsittelemiinsä ilmiöihin. Taanilan monipuolisen lukeneisuuden sanotaan tulevan selvästi esiin hänen ohjelmissaan.

Valtionpalkinnon sai myös Yleisradion toimittaja Päivi Istala Radio Suomen Naisten tunti-ohjelmasarjastaan. Istalan persoonallinen ja tutkiva työote sekä uskallus tarttua vaikeisiin asioihin ovat toimittajan työssä harvinaisuus, neuvottelukunta kiittelee.

Tiedonjulkistamispalkinto myönnettiin kaikkiaan kahdeksalle toimittajalle, tietokirjailijalle tai työryhmälle.

Valtionpalkinnot myös Tapperille ja Suomiselle

Kirjailija Harri Tapper ja kääntäjä Oili Suominen palkittiin vuoden 2003 kirjallisuuden ja kääntäjien valtionpalkinnoilla. Tapper sai tunnustuksen romaanistaan Pitkäsuisten suku ja Oili Suominen W. G. Sebaldin teoksen Austerlitz suomennoksesta.

Valtion kirjallisuustoimikunta päättää 13 000 euron arvoisten palkintojen saajista. Kulttuuriministeri Tarja Karpela luovutti tunnustukset palkituille valtioneuvoston juhlahuoneistossa järjestetyssä tilaisuudessa.

Toimikunta kiitti perusteluissaan Tapperin herkullista ja nautittavaa kieltä.

-Tapper todistaa romaanillaan taiteen perusolemuksen: yksittäisestä tulee yleistä, pienestä suurta, mainitaan palkinnon perusteluissa.

Suomista kiiteltiin puolestaan kyvystä hallita palkintoteoksen vaikeita lauserakenteita. Perusteluissa muistutetaan uuvuttavien pitkien rakenteiden suomentamisen olevan tarkkuutta vaativaa jäsentämistyötä, jossa kysytään arkkitehtonista hahmottumiskykyä ja tilanteen hallintaa.

Kirjailija Harri Tapperin tuotantoon kuuluu niin romaaneja, novelleja kuin lyriikkaa. Näistä tunnetuimpia on Tapperin taiteilijaveljesten lapsuudesta kertova trilogia, josta kirjailija sai kirjallisuuden Suomi-palkinnon. Tapper on ollut teoksillaan myös kaksi kertaa ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi, vuonna 1998 kirjalla Missä kurkien aura on? ja viime vuonna Pitkäsuisten suvullaan.

Oili Suominen tunnetaan saksankielisen kaunokirjallisuuden oivana tulkkina. Hän on Günter Grassin luottosuomentaja ja onnistui mainiosti myös viime vuonna ilmestyneen romaanin Ravunkäyntiä kääntäjänä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.