Todt selvensi Räikkös-kommenttiaan

Ferrarin F1-tallin päällikkö Jean Todt selvensi maanantaina Saksan GP:n palkintokolmikon tiimoilta antamaansa kommenttia.

- Tulen muistamaan tämän päivän palkintokorokejuhlasta, johon osallistui kolme minun suosikkikuskiani, Todt sanoi sunnuntaina, kun Ferrari-kaksikon Michael Schumacher - Felipe Massa seuraksi samppanjajuhliin osallistui McLarenin Kimi Räikkönen.

Todtin mukaan kyseessä ei ollut vihje siitä, että Räikkönen olisi ensi kauden Ferrari-kuljettaja.

- Ei siinä ollut mitään uutta. Teistä vain tuntuu siltä, kun spekuloitte, kuka ajaa ensi kaudella. Mutta jos muistatte kahden vuoden takaiset kommenttini kysymykseen 'kenestä nuoresta kuljettajasta pidän eniten', niin vastasin Räikkösen. Mukana oli nyt siis Schumacher, joka on sankarini, Massa, johon minulla on läheiset välit ja joka on tehnyt hyvää työtä ja meillä on ollut sopimus hänen kanssaan 5-6 vuoden ajan, sekä Kimi. Ei siinä muuta viestiä ollut, Todt selvensi.

Todt antoi Schumille kehotuksen

Todt sai Hockenheimin varikolla vastata jälleen kerran myös kysymykseen Michael Schumacherin jatkosta, kun saksalaistähden manageri Willi Weber kertoi kehottavansa Schumia lopettamaan uransa seuraavaan maailmanmestaruuteen.

- Tällä hetkellä Michael rakastaa ajamista. Hän osoittaa joka viikonloppu, kuinka hyvä on. Michael on erittäin fiksu. Minun kehotukseni Michaelille on, että hänen pitäisi tehdä, mitä sydän sanoo ennemmin kuin kuunnella manageriaan tai tallipäällikköään. Hän tietää saavansa ajaa Ferrarilla niin pitkään kuin haluaa, Todt totesi.

Todt lupasi järjestää tallinsa ensi kauden kuljettajien tiimoilta lehdistötilaisuuden syyskuisen Italian GP:n jälkeen. Omasta jatkostaan hän kertoo vasta kauden päätteeksi.

- Asiat on useimmiten ennenkin hoidettu tässä järjestyksessä. Kuljettajat täytyy ilmoittaa aikaisemmin erinäisistä syistä, sopimuksista ja kaikesta sellaisesta, Todt perusteli.

- Minun oman päätökseni tekemistä helpottaa se, että sitten kun lopetan, en siirry minnekään muualle samantyyppiseen tehtävään, Todt vakuutti.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat