Keitä Rinteen hallituksen ministereiksi nostetaan? "Jos he lähtevät sinne vanhalla kaartilla, niin siitä ei hyvä heilu"

Hallitusneuvottelut loppusuoralla – ketkä nousevat ministereiksi? 8:06
Hallitusneuvotteluista puhuivat Jussi Kärki ja Eeva Lehtimäki.

Antti Rinteen (sd.) hallituksen kaksi suurinta puoluetta tarvitsevat uusia kasvoja ministereiksi. Näin arvelevat MTV Uutisten politiikan ja talouden päällikkö Jussi Kärki sekä toimittaja ja viestintäyrittäjä Eeva Lehtimäki.

Sunnuntaina selvisi, että Rinteen hallitukseen istutetaan 19 ministeriä, mikä on yhden ministerin enemmän kuin Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa. Iltalehti kertoo, että sdp saisi 7 ministeriä ja keskusta 5 ministerinsalkkua. Vihreille salkkuja jaetaan 3, ja vasemmistoliitolle sekä rkp:lle kaksi ministeriä kummallekin.

Huomenta Suomessa hallituksen paikkajakoa spekuloineet Jussi Kärki ja Eeva Lehtimäki olivat yhtä mieltä siitä, että keskustan on syytä nostaa hallitukseen kansalaisille uusia nimiä.

– Jos he lähtevät sinne vanhalla kaartilla, niin siitä ei hyvä heilu. Kannatus sukeltaa koko ajan, ja nyt kun he menevät vasemmistolaiseen hallitukseen, siellä kannattaisi olla raikkain kasvoin liikkeellä, Kärki sanoi.

Ministerinimityksistä useita veikkauksia

Puolustusministeriksi Kärki veikkasi keskustasta Mikko Savolaa ja opetusministeriön kakkosministeriksi keskustan Hanna Kososta.

Eeva Lehtimäki taas nosti sdp:n ministerilistalta eurooppaministeriksi Tytti Tuppuraisen, ulkomaankauppa- ja kehitysministerin pestin Sanna Marinille ja liikenneministeriksi Ville Skinnarin.

Hallitusohjelma ja ministerit julkistetaan maantantaina kello 10.30 keskustakirjasto Oodissa. Tapahtumaa seurataan MTV Uutisten verkkosivuilla ja MTV Uutiset Livessä.

Lue myös:

    Uusimmat