Titanic 3D -elokuvan efektit liikaa: Kiina poisti alastonkohtaukset

Kiinan hallitus päätti poistaa uudesta Titanicin 3D-versiosta alastonkohtaukset, sillä Kate Winsletin rintoja hamuilevat kädet yleisössä saattavat pilata muiden elokuvaelämyksen.

Kun tieto James Cameronin ohjaaman Titanicin 3D-versiosta levisi, katsojat olivat innoissaan mahdollisuudesta nähdä elokuva toden tuntuisena ja elävänä, kuin elokuvan henkilöitä voisi koskettaa. Ja juuri tästä syystä Kiinan hallituksen sensuuri päätti, että klassikoksi muodostuneen leffan kuumin kohtaus saa luvan häipyä.

Kuolematon kohtaus, jossa Jackia näyttelevä Leonardo DiCaprio maalaa Kate Winsletin roolihahmon Rosen alastonkuvan, on nyt deletoitu kiinalaisyleisöltä. Kiinan viranomaiset perustelivat päätöstään sillä, että he pelkäävät eläväisen 3D-efektin saavan yleisön kurottelemaan käsiään kohti valkokangasta ja näin he häiritsisivät muiden elokuvaelämystä.

"Välttääksemme mahdolliset konfliktit katsojien välillä ja rakentaaksemme hienotunteista, harmonista, eettistä sosiaalista ympäristöä, olemme päättäneet leikata alastonkohtaukset pois."

Tämän oudon selityksen tähden Kate Winsletin rinnat paljastava kohtaus leikattiin pois ja tilalle otettiin lähikuva vain hänen kasvoistaan ja hartioistaan.

Alkuperäisessä kohtauksessa Rose, joka oli kihloissa toisen miehen kanssa, viettelee taiteellisen Jackin pyytäen häntä maalaamaan provosoivan muotokuvan. Tästä alkaa rakastavaisten traagisen lyhyt suhde.

Offbeat China -blogissa, jossa käsitellään Kiinan nettikulttuuria, eräs lukijoista kritisoi Kiinan hallituksen päätöstä elokuvan sensuroinnista seuraavasti:

– Odotin 15 vuotta saadakseni nähdä 3D-rinnat, en 3D-jäävuorta.

Titanic 3D nousi katsojamäärällään Kiinan kautta aikain toiseksi suosituimmaksi ensi-illaksi jo ensi-iltanaan.

Lue lisää:

MTV3/Helmi

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja