Timo Soini väläyttää loikkaamista keskustan riveihin eurovaaleissa: "Katsotaan, älyääkö joku kysyä"

SuomiAreenassa Porissa vieraileva konkaripoliitikko Timo Soini ei sulje pois mahdollisuutta loikata keskustan riveihin seuraavissa europarlamenttivaaleissa. Ex-puoluettaan Perussuomalaisia Soini kritisoi energia-asioiden menettämisestä ministerijaossa.

Keskustan puoluepäivän keskusteluun SuomiAreenassa Porissa osallistuneelta konkaripoliitikko Timo Soinilta kysyttiin, onko hän mahdollisesti asettumassa ehdolle keskustan riveistä seuraavissa europarlamenttivaaleissa. 

Ajattelin kysyä sinulta Timo Soini, aiotko olla keskustan ehdokkaana europarlamenttivaaleissa, keskustelua vetänyt keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.

Katsotaan, älyääkö joku kysyä, myhäilevä Soini nauroi vastaukseksi.

Perussuomalaisten perustajan ja puolueen pitkäaikaisen puheenjohtajan Soinin mahdollista keskustamyönteisyyttä heijasteli myös hänen kommenttinsa keskustelussa käsiteltyyn vihreään siirtymään. 

Olen kaikelle vihreälle allerginen paitsi Kepun-vihreälle, Soini murjaisi. 

"Piti kokoomuksen tuokin ryöstää"

Hallitukseen nousseita Perussuomalaisia Soini suomii kovin sanoin ministerisalkkujaosta, tai pikemminkin energia-asioiden antamisesta kokoomukselle.

Kun saatiin elinkeinoministerin paikka perussuomalaisille, kuka meni antamaan energia-asiat (Kai) Mykkäsen salkkuun? Siis herranen aika! Juuri se kultajyvä siellä. 

Että piti kokoomuksen tuokin ryöstää. Tekee niin pahaa ammattimiehenä nähdä tällaista, Soini jylisi. 

"Aika uupelo olo olisi ollut"

Soini muistuttaa, että poliitikoilla on juuri sen verran valtaa kuin sitä uskalletaan ottaa. 

Soinista itsestään tuli ministeri hänen neljännellä kansanedustajakaudellaan, mitä mies pitää pelkästään hyvänä asiana.

On hyvä, että tiedät todella mitä teet, muuten virkamiehet vie. Kansanvallan tarkoitus tulee ilmi siinä, että poliittisesti valitut päättäjät päättävät. Mutta ihmiset eivät malta perehtyä, he rupeavat vaikka astronautiksi, jos joku kysyy. 

Kyllä aika uupelo olo olisi ollut Antilla puolustusministerinä tai minulla ulkoministerinä, jos ei olisi ollut sitä poliittista kokemusta. Sille pitäisi antaa arvoa, Soini sanoi viitaten viidennellä kansanedustajakaudellaan ministerisalkun saaneeseen Antti Kaikkoseen

Katso keskustan puoluepäivän SuomiAreena-keskustelu kokonaisuudessaan alla

 

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat