Mainos

Timo Soini: Perussuomalaiset on minulle kuollut puolue – neuvoo MTV:n haastattelussa myös Paavo Väyrystä

10:37

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) repäisi MTV:n Uutisextrassa harvinaisen selvän pesäeron aikoinaan perustamaansa perussuomalaisiin. Soini kommentoi myös veteraanipoliitikko Paavo Väyrysen (kesk./kp.) viimeisintä tempausta eli aikomusta haastaa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) keskustan puheenjohtajakisaan.

Perussuomalaisten ja siitä irtautuneen Sinisen tulevaisuuden taistelu kannattajista ja elintilasta jatkuu. Sinisiin siirtynyt ulkoministeri Timo Soini kommentoi MTV:n Uutisextrassa lakonisen lyhyesti perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon arviota siitä, että Sinisellä tulevaisuudella ei ole tulevaisuutta.

– Jussi Halla-aho saa puhua mitä haluaa, minua se ei kiinnosta, kuittasi Soini.

Soini teki pesäeron harvinaisen selväksi.

– Perussuomalaiset, jonka perustin Raimo Vistbackan ja Urpo Leppäsen kanssa, otti toisen suunnan ja se on minulle kuollut puolue, kuvasi Soini.

Perussuomalaisten vanhaa kenttäväkeä Soini kuitenkin kiitti. Jyrkkä pesäero puolueen nykylinjaan tuli silti selväksi.

Eduskuntavaalit harkinnassa

Soini piti haastattelussa sinisten nousua täysin mahdollisena.

– Kaikki on kansan kädessä. Kysymys on siitä, että onko kykyä, poliittista taitoa ja kansan kannatusta, arvioi Soini.

Soini sanoi aikoneensa jättää eduskunnan tämän vaalikauden jälkeen, mutta harkitsevansa nyt asiaa uudelleen. Pyyntöjä ehdokkuudesta on tullut ja puoluetilannekin on muuttunut. Päätöstä kansanedustajaehdokkuudesta Soini ei kuitenkaan vielä ole tehnyt. Syksyn maakuntavaaleihin Soini ei lähde ehdokkaaksi.

– En ole maakuntasarjan miehiä, tokaisi Soini, mutta piti tärkeänä, että siniset ovat vaaleissa mukana

Neuvoi myös Paavo Väyrystä

Soini kommentoi Paavo Väyrysen aikeita haastaa Juha Sipilä kilpailemaan keskustan puheenjohtajuudesta.

– Jotenkin toivoisin, että hänelle pitkän uran tehneenä olisi ehkä rakentavampi ote paikallaan, muotoili Soini neuvonsa pitkään tuntemalleen Väyryselle.

Soini sanoi keskustan osaavan valita itselleen oikean puheenjohtajan, eikä halunnut ottaa kantaa pääministeripuolueen asioihin. Soini kuitenkin arvioi "kokemuksesta", että repivä puheenjohtajapeli ei yleensä tunnelmaa puolueessa paranna.

Soini ei malttanut olla piikittelemättä Väyrysen kautta myös perussuomalaisia.

– Onhan se tietysti sympaattista, jos Väyrynen ajattelee niin, että voisi vielä keskustan pelastaa. Mutta jos vertaa vaikka häntä ja minua itseäni, niin minulla ei ole niin suurta itsetuntoa, että voisin esimerkiksi perussuomalaiset vielä joskus pelastaa. Se ei ole enää minun pelastettavissani, kuittasi Soini.

Uutisextra tänään MTV3-knavalla kello 19.10.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.