Timo Koivusalo on työskennellyt myös mielenterveyshoitajana: "Siinä näki ihmisen varjoisat puolet"

Tämän takia Timo Koivusalolle sanottiin jo 10-vuotiaana pitkästä elämänkokemuksesta 1:20
Katso videolta, miksi Timo Koivusalolle sanottiin jo 10-vuotiaana pitkästä elämänkokemuksesta.

Elokuvatuottaja-laulaja Timo Koivusalo on tehnyt aikoinaan myös kokin ja mielenterveyshoitajan töitä. 

Elokuvatuottaja-laulaja Timo Koivusalo on koulutukseltaan myös mielenterveyshoitaja. Tosin siihen aikaan, kun hän on niitä töitä tehnyt, puhuttiin mielisairaanhoitajasta. Hänen ensimmäinen ammattinsa oli kuitenkin kokki. 

– Tein sitä useamman vuoden työkseni. Sitten ihmismieli alkoi kiinnostaa, Koivusalo kertoi Huomenta Suomessa 29. lokakuuta.  

Koivusalo työskenteli mielenterveyshoitajana viitisen vuotta. 

– Se oli kiinnostavaa aikaa. Siinä näki hyvin sen ihmisen toisen puolen ja ne varjoisat puolet. Mielenterveyden pitäisi olla perustuslaissa valtion erillisessä huomiossa ja suojeluksessa, koska kansakunnalla tuntuu olevan vielä löytymätön depressiogeeni. Surullista on, että tänä päivänä myös nuoret oireilevat ja on näköalattomuutta. Sinne lisää rahaa, Koivusalo painotti. 

Hän piirtyi kansansydämiin Pekko Aikamiespoikana, joka on hänen luomansa komediahahmo 90-luvulta. Koivusalo kiersi Pekkona ympäri Suomea ja nauratti ihmisiä.   

– Viihde on mielenterveystyötä mitä suurimmissa määrin. Kun kiersin Pekkona ympäri maata naurattamassa kansaa, tein havainnon. Ne muutamat sekunnit, kun ihminen nauraa oikein makeasti, niin sillä hetkellä hän ei mieti mitään raskaita syntyjä syviä tai pohdi, päättäisikö päivänsä. Se on todella vapauttavaa. Tässä ajassa, jos joskus, tarvitaan todella paljon huumoria, Koivusalo kiteytti. 

Koivusalo täyttää 31. lokakuuta 60 vuotta. 

Katso yllä olevalta videolta, miksi Timo Koivusalolle sanottiin jo 10-vuotiaana pitkästä elämänkokemuksesta.

Alta voit katsoa Timo Koivusalon haastattelun kokonaisuudessaan.

Timo Koivusalo juhlistaa 60-vuotista taivaltaan 13:45
Timo Koivusalo muistetaan myös Tuttu Juttu Show -tv-ohjelmasta.

Lue myös:

    Uusimmat