Timo Harakalla hallituksen suurin sijoitusomaisuus – näistä osista pullea osakesalkku koostuu

Liikenne- ja viestintäministerin Timo Harakan sijoitusomaisuuden kerrottiin olevan hallituksen suurin vuonna 2019. Ministerin omaisuuden arvo on kasvanut tämän jälkeen suuresti.

Harakan tuorein valtioneuvoston jäsenen sidonnaisuusilmoitus on kesäkuulta 2020.

Sidonnaisuusilmoituksen mukaan ministeri omistaa lukuisten kotimaisten ja ulkomaisten pörssiyhtiöiden osakkeita suoraan sekä sataprosenttisesti omistamansa Kansakunta Oy:n kautta.

Pörssisijoitusten arvoksi kerrotaan sidonnaisuusilmoituksessa yli 400 000 euroa. Lisäksi sidonnaisuusilmoituksessa kerrotaan, että ministeri omistaa rahasto-osuuksia noin 70 000 euron edestä ja että tällä on omistuksessa kuusi asuntoa, joiden ”hankinta- ja verotusarvot” ovat yhteensä noin 350 000 euroa.

Ilmoituksessa kerrottu omaisuuden arvo on yhteensä runsaat 820 000 euroa.

Kauppalehden laskelmien mukaan Harakan sidonnaisuusilmoituksessa kerrotun pörssi- ja rahasto-omaisuuden arvo olisi kasvanut tuntuvasti kesäkuusta 2020.

Hänen ilmoittamansa pörssiomaisuuden arvo olisi ollut viime perjantaina noin 475 000 euroa ja rahasto-osuuksien arvo noin 120 000 euroa.

Kun mukaan lasketaan Harakan asunto-omaisuus, ilmoitetun varallisuuden arvo olisi noin 950 000 euroa.

Ilmoituksen mukaan ministerillä on myös yli 300 000 euroa tulonhankkimislainaa.

Timo Harakka: Hallituksessa on hyvä yhteisymmärrys ilmastotoimista – ei ole, sanoo Annika Saarikko 3:11
Timo Harakka syyskuussa: Hallituksessa on hyvä yhteisymmärrys ilmastotoimista – ei ole, sanoo Annika Saarikko

Sidonnaisuusilmoitus ei täysin ajan tasalla

Harakan erityisavustaja Tino Aalto kertoo, ettei sidonnaisuusilmoitus ole enää täysin ajan tasalla.

Valtioneuvoston ohjeiden mukaan ministerikauden aikana sidonnaisuuksissa tapahtuneista merkitykseltään olennaisista muutoksista on välittömästi ilmoitettava valtioneuvoston kanslian istuntoyksikköön.

– Ministerin tiedoissa on tapahtunut joitain muutoksia sitten edellisen sidonnaisuusilmoituksen, mutta nämä muutokset eivät ole merkittäviksi katsottavia. Luonnollisesti sidonnaisuusilmoituksien osalta noudatetaan annettuja ohjeistuksia ja siten ilmoitus päivitetään ohjeiden mukaan seuraavaksi ensi vuoden alkupuoliskolla, Aalto kertoo.

Ilmoituksessa kerrottujen tietojen perusteella Harakka omistaisi muun muassa Nestettä noin 60 000 euron edestä, Fortumia noin 35 000 eurolla ja Konecranesia sekä Nordeaa yli 20 000 eurolla. Ilmoituksessa kerrotaan myös, että Harakka omistaisi PYN Elite -rahastoa, jonka osuuden arvon on uutisoitu 50-kertaistuneen aloituksesta.

Ilmoituksessa kerrotut Harakan osuudet rahastosta olisivat nyt arvoltaan yli 100 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat