Times: Kreml yritti myrkyttää Navalnyitä toistamiseen juuri ennen siirtoa Berliiniin

Putinin mielestä oppositiojohtajan myrkytyksestä ei tule aloittaa rikostutkintaa – asiantuntija arvioi seurauksia 6:39
Miten Navalnyin myrkytystapaus vaikuttaa kansainvälisiin suhteisiin? Jussi Lassilan koko haastattelu MTV Uutiset Livestä!

Elokuussa oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi joutui myrkytyksen kohteeksi Venäjällä, mistä hänet myöhemmin siirrettiin tehohoitoon Saksan Berliiniin. Navalnyi yritettiin myrkyttää toistamiseen juuri ennen siirtoa, kirjoittaa brittiläinen The Sunday Times-lehti. 

Lehti perustaa tietonsa lähteisiin länsimaisessa tiedustelupalvelussa.

Lehden mukaan Kremlin käskystä venäläisagentit antoivat Navalnyille jälleen Novitshok-hermomyrkkyä Omskissa, koska hän ei olisi saanut saapua elossa Berliiniin.

Oppositiojohtajan pelasti lehden tietojen mukaan se, että lääkärit antoivat hänelle atropiinia, joka on Novitshokin vastalääke.

Tällä viikolla Venäjän presidentti Vladimir Putinin linjasi, että hänen mielestään rikostutkintaa Navalnyin tapauksesta ei tarvita, koska oppositiojohtaja ei kuollut myrkytykseen.

Useat eurooppalaiset laboratoriot ovat vahvistaneet, että Navalnyi myrkytettiin Novitshok-ryhmän hermomyrkyllä.

Venäjä on koko ajan kiistänyt osallisuutensa Navalnyin myrkytykseen. Venäjän sisäministeriön mukaan Navalnyin tilan heikkeneminen johtui metabolisista ongelmista ja haimatulehduksesta.

Oppositiojohtaja myrkytettiin vesipulloon laitetulla myrkyllä – video: Täällä se tapahtui 0:44
Oppositiojohtaja myrkytettiin vesipulloon laitetulla myrkyllä – video: Täällä se tapahtui

Lue myös:

    Uusimmat